SIDAS talpbetét Budapest

SIDAS talpbetét Budapest

SIDAS talpbetét ár, talpbetét futáshoz és talpbetét túrázáshoz

SIDAS talpbetétek - Szoftveres talpfelmérés a Trexpert Túraboltban

A legjobban illeszkedő túrabakancs, túracipő kényelmét is lehet fokozni egy pár, a lábunkhoz illeszkedő talpbetéttel. A lábfejünk állása, alátámasztása és komfortérzete nem csak a kényelmes viseletet befolyásolja, hanem jelentős egészségbefolyásoló tényező is. A lábfej pozíciója kihat a teljes vázrendszerünkre, főleg a nagy ízületekre (boka, térd, csípő, gerincoszlop). A rossz lábtartás extrém esetekben akár a váll sőt, ritka esetekben az állkapocs állapotát is negatívan befolyásolhatja.

A SIDAS talpbetéteit szakemberekkel fejleszti, élvonalbeli sportolók visszajelzései alapján. Folyamatos fejlesztései, ortopéd szakembereinek nagy tudása és tapasztalata a legjobb talpbetéteket eredményezi. Többféle sporthoz külön fejlesztenek talpbetéteket, így van túrázáshoz ajánlott talpbetétcsaládjuk is. Ez utóbbiakat tudjátok megpróbálni. megvásárolni túraboltunkban. 

Egy rövid, számítógépes vizsgálódás után kiválasztásra kerül egy talpbetéttípus, amivel lehet a saját már meglévő túracipőt vagy egy új modellt próbálni.

Az eredmény egy nagyon stabil tartásban jelentkezik már a próbánál (szinte azt érezzük, hogy egy másik túrabakancs, túracipő van a lábunkon), hosszú távon pedig a túra által adott plusz terhelés negatív hatásainak semlegesítésében.  A talpbetéttel lassítjuk a láb fáradását, elkerülhetjük a nagyízületek felesleges kopását, biztonságosabb, stabilabb talajfogást érünk el.

SIDAS talpbetét ár

A SIDAS 3Feet Outdoor talpbetéteinek ára 12.990,- / pár.

TALPBETÉTEK - KATT IDE

SIDAS talpbetét Budapest

Szoftveres talpfelmérés a Trexpert Túraboltban...

KAPCSOLAT

HOZD  LÉTRE  A HELYES KAPCSOLATOT…

1.    A LÁBADDAL

A teljes testsúlyod mindössze néhány négyzetcentiméteren nyugszik.
A lábadhoz igazított talpbetét viselése egyenletesen osztja el a súlyod és megszünteti a túlságosan nagy nyomást, ami az izomgörcsöket, kidörzsöléseket és a vízhólyagokat okozza. A 3Feet talpbetéteknek köszönhető az állandó és tartós komfortérzés. A 3Feet betétek használata magától értetődő választás lesz!

2.    A CIPŐDDEL
A lábfejed teljesen egyedi, de a cipőd nem!

A személyre szabott talpbetétek a nélkülözhetetlen kapcsolat a lábfejed és a cipőd között.
Stabilizálják és megtartják a lábat oldal- és hosszirányban, és ez által megakadályozzák az izmok fáradását (rándulás, ficam, kényelmetlenség és fájdalom). A talpadhoz alakuló 3Feet talpbetétek a lábadat az optimális helyzetben tartják.

3.    A TESTEDDEL
 Mivel a lábad a tested alapja, annak helyzete hatással van az egész testtartásodra.

Amikor dinamikus tevékenységet folytatsz, lényeges, hogy tökéletes legyen az összhang és az egyensúly a tested vázszerkezetében. Egy talpbetét használata lehetővé teszi az izomláncolatok egyensúlyának helyrehozását, a csontváz rendszer újra pozicionálását és az ízületek sérülésének és fájdalmának megelőzését.

A nem stabil láb a térdek túlságosan nagy elfordulását eredményezheti, aminek hatása van az egész testre (fájdalmak a térdeknél, a csípőnél, a hátban és a gerincoszlopban).

Sidas talpbetét túrázáshoz

Sokan túráznak, kirándulnak, és ez javasolt is minden korosztályúnak és erőnlétűnek. Bármilyen gyakran és intenzitással is gyakorlod, a lábadat és a testedet eközben folyamatosan terheled.

Miért van szükséged speciális 3Feet talpbetétre a túrázáshoz?
-    A sarok a talajjal történő találkozásakor fellépő ütések elnyelésére, rezgések eloszlatására..
-    A láb stabilizálására és annak a lehető legjobb pozícióban tartására a cipőn belül. (megelőzendő a görcsöt vagy feltörést, vízhólyagot)
-    Azért, hogy védje a testedet, a rezgéseket elnyelje, az izmok és ínak sérülését megelőzze.
-    A túlzott nyomások megszüntetése (kidörzsölés, nyomásból eredő feltörés, törés)
-    A test egyensúlyának megőrzésére.

Kényelmesek és a lábat szilárdan tartják a talajtól függetlenül. Tartós kényelmet és védelem biztosítanak a lábadnak. Jöhet egyik kilométer a másik után!

NE ÁLLÍTS SEMMILYEN AKADÁLYT A SPORTOLÁSOD ELÉ!

Sidas talpbetét futáshoz

Sportoláshoz logikus, hogy a tevékenységednek megfelelő cipőt választod. Viszont a speciális (sport)cipőket nem a lábadhoz igazították, mivel ezek a tömeggyártás termékei. Erre megoldás, ha olyan talpbetétet viselsz, amelyiket a lábad egyedi alakjának megfelelően alakítottak ki. Ez megakadályozza a kényelmetlenséget és a fájdalmat.

Miért van szükséged egy 3Feet talpbetétre a multisport cipőben?

  • Hogy több kényelemben, élvezetben és érzésben legyen részed, amikor sportolsz.
  • A sérülések kockázatának csökkentésére, rezgések és ütések elnyelésére, a tandinitis (íngyulladás), izomgörcsök és vízhólyagok elkerülése miatt.
  • A lábad stabilizálására..
  • A túlságosan nagy nyomás kiküszöbölésére és a pontszerű nyomások megszüntetésére. (kidörzsölés)

A cél az, hogy képes legyél úgy sportolni, hogy ne kelljen a lábad miatt aggódni. A Conform’able betétek megoldásai ezért a kényelem, a pontosság, a teljesítmény és a kikapcsolódás maximumát eredményezik.

A 3feet talpbetétek tervezésénél a legmodernebb kutatásokból és fejlesztésekből származó különleges anyagokat használják, és top-színvonalú atléták tesztelték.
3 dimenziós betétek, így jobban illeszkednek a lábad formájához és a tevékenység típusának megfelelő különböző különleges szerkezetűek.

Hozzászólások SIDAS talpbetét Budapest cikkünkhöz:

Te lehetsz az első, aki kérdez, vagy hozzászól!
S
Sanyi
 Kedves Zoltán!
Én egészégügyes vagyok mint masször. Az én véleményem az, hogy ne mondjon le erről a talpbetétről, mert ezt meg kellhogy szokja a szervezete. ugyanis azt emlitette hogy több mint 10 éve használ ortopéd betétet. Ehez a betéthez alkalmazkodott az ön váz szerkezete. Biztos vagyok benne hogy első alkalommal nem volt könnyű sokat járni ezzel a betéttel sem. a javaslatom hogy kérjen információt az orvostól és probáljon járniaz új betéttel a városban elöször rövid távon, majd szépen lassan szoktasa hozzá a szervezetét a hosszab távokra is. Legutolsó sorban probálhatja a túrákon is és ott is csak rövid távon elöször, mert teljesen más terep viszonyok vannak a városban és más a túrákon.
Kivánok jó egészéget, és remélem használ majd a tanácsom.
A leg jobbakat!
Sándor

2016-11-26 12:39:04 Válasz
1 válasz megjelenítése
H
Herpai Zoltán
Kedves Sándor
Köszönöm a tanácsot, konzultálok majd egy ortopédussal. Így látatlanban csak annyit, hogy nem az a célom, hogy különböző betétekhez szoktassam hozzá a vázrendszerem. Ezt én fordítva gondolom: ha van egy ortopéd betéttel "helyreállított" csontozatom, akkor ehhez idomuljon a betét. Előző írásommal csupán az volt a célom, hogy ha valaki hasonló (ortopéd betétes) cipőben jár, az még vásárlás _előtt_ vegye figyelembe tapasztalatomat, és konzultáljon erről szakemberekkel.
Még egyszer köszönöm, tanácsát, kellemes adventet és ünnepeket kívánva, üdvözlettel:
Zoltán

2016-11-26 15:41:54 Válasz
H
Herpai Zoltán
Lúdtalpbetétet vagyok kénytelen használni, már több mint 10 éve. túrázáshoz is szoktam viselni, semmi gondom nem volt vele. Amikor megláttam a lehetőséget a Trexpert honlapján egy egyedi, túrázáshoz kifejezetten ajánlott talpbetétre tegyek szert, azonnal éltem a lehetőséggel. Persze, nem apróztam el, a leginkább egyedi lehetőséget (és a legdrágábbat) választottam. Még azon a hétvégén kipróbáltam egy rövidebb túrán, 7-8 km. Többet sajnos nem tudtam menni, mert 1-2 óra után annyira megfájdult a talpam, hogy meg kellett szakítanom a túrát. Ezután még egy hétig éreztem, hogy számomra nem volt jó döntés ez a talpbetét.
Nem akarom értékelni a terméket, mert lehet, hogy másnak nagyon hasznos és kényelmes, mondhatni tökéletes. Csak azok számára írtam, akik hasonló cipőben/lúdtalpbetéten járnak, mint én, hogy vásárlás előtt érdemes kétszer meggondolni a dolgot, esetleg felkeresni egy ortopédust.
Nekem így lett egy nagyon drága talpbetétem, amit biztos, hogy soha többé nem fogok használni.
Ismétlem, valószínű, hogy másoknak tökéletes, nekem nem volt az. Ha értékelni kellene, nullát adnék arra, hogy _számomra_ mennyire használható, és öt csillagot a kiszolgálásra, tájékoztatásra. Nem áll szándékomban senkit eltántorítani a vásárlástól, valóban nagyon figyelmesek és készségesek voltak a kiszogálás során. Csak azért írtam ezeket, hogy legyen információ a lúdtalpbetétet viselők számára is.

2016-02-09 14:02:19 Válasz
1 válasz megjelenítése
ironfor
Baráth Attila
 Kedves Zoltán!
Köszönjük a hozzászólást. Sajnáljuk, hogy a talpbetét nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket. Az itt leírtakat továbbítottuk a forgalmazó felé, hogy esetleg van-e további javaslata. Ha érkezik tőle válasz, jelentkezünk ismét. A korrekt és pontos információ mindig segíti a túratársakat a választásban és az Ön hozzászólása ehhez hozzájárul.
Üdvözlettel, Baráth Attila
 

2016-02-10 16:09:35 Válasz