Fjällräven Vándortúra

Fjällräven Vándortúra

Fjällräven Vándortúra 2023

Magyarország legnagyobb szervezett vándortúrája idén nyolcadik alkalommal kerül megrendezésre 2023.augusztus 28 - 31. között

Nyolcadik alkalommal rendezi meg idén nyáron Magyarország emblematikus, többnapos közösségi túráját a Fjällräven, a népszerű svéd outdoor márka.  Az ötnapos Fjällräven Vándortúra a Mecsek legszebb tájait járja be 2023.augusztus 28. és 31. között. Az év legígéretesebb nomád élménytúrájára már lehet regisztrálni: ITT.

A mára már hagyományt teremtő kezdeményezés célja a közösségi természetjárás népszerűsítése, valamint a vándortúrázás hagyományainak felelevenítése. Ennek megfelelően, ahogy a korabeli vándortúrázók, úgy a Fjällräven Vándortúra résztvevői is maguk viszik felszereléseiket hátizsákjaikban az öt nap során, az éjszakákat pedig sátorban töltik a kijelölt kempinghelyeken. 

Az évről évre megrendezett gyalogtúra Magyarország legszebb nemzeti parkjait járja be. A szervezők nemcsak a belföldi túracélpontokat kívánják népszerűsíteni, hanem hazánk természeti kincseinek megóvásának fontosságára is felhívják a figyelmet. A 80 kilométeres ötnapos úton így egy szemétszedési akcióban is részt vehetnek az érdeklődők.

„A Fjällräven Vándortúra több mint egy hosszú kirándulás. Itt egy közösség formálódik, amelynek tagjai évről évre visszajárnak, hogy együtt élvezhessék a természetben töltött napokat – mondta el Beszédes Zsolt, a Fjällräven magyarországi sales menedzsere. Büszkék vagyunk arra, hogy a Vándortúra híre már az országhatárt is átlépte. Tavaly magyarok mellett szlovákok, lengyelek, horvátok, németek és dánok is velünk tartottak, és már akkor jelezték, hogy idén is számíthatunk rájuk.”  

A Fjällräven Vándorútra idén járja be először a Mecsek szívét. A résztvevők a hegyeken, völgyeken átívelő 74 kilométeres távot 4 nap alatt járják végig. A svéd Fjällräven Classic hagyományait követve a túrázók maguk viszik minden felszerelésüket hátizsákjaikban, az éjszakát pedig a kijelölt táborhelyeken, a sátraikban töltik. Bár a túrázók napi 17-19 kilométert tesznek meg, a Fjällräven Vándortúra nem teljesítmény-, hanem közösségi túraesemény, ahol a lelkes természetjárók együtt gazdagodnak új élményekkel. 

 
Egy korábbi túráról a videó itt tekinthető meg. 
 

Hozzászólások Fjällräven Vándortúra cikkünkhöz:

Te lehetsz az első, aki kérdez, vagy hozzászól!