13.000 km = 1 inkubátor

13.000 km = 1 inkubátor

Baranyi Antal Gábor ismét bringára ült. A cél: a hosszú út során összegyűjtsön annyit, hogy egy kórház vehessen belőle egy inkubátort.

Úgy döntöttünk, hogy 2013-ban kerékpárra ülünk és pedálozunk egyet Európában.

Ez a túránk nem öncélú lesz, hanem a hosszú út során egy maghatározott alapítványnak fogunk gyűjteni, kilométerenként körülbelül 1-3 Euró adományt, amely korábbi tapasztalataim szerint reális célunknak mondható.

Szeretnénk ezzel olyan gyermekeknek és beteg embereknek segíteni, akik nem tehetik meg, hogy olyan csodálatos helyekre jussanak el, mint mi kerékpárral. Az adományokból összegyűlt pénzeket megjelölt felhasználásra fogjuk átadni. A Csongrád Megyei Dr. Bugyi István Kórház Csecsemő- és Gyermekosztálya számára gyűjtünk inkubátorra a Dr. Bugyi István Kórházért Alapítványon keresztül.

Utunkkal meg szeretnénk mutatni, hogyan is lehet túlélni zord körülmények között kerékpárral, harcolni az időjárás viszontagságaival. Amire számítanunk kell majd a hosszú út során: eső, jégeső, hideg, erős szél és mindezt nagyrészt civilizációtól távoli vidékeken.
 
Kerékpározásunkat Európa északi részére terveztem, Szentesről indulva. Május 1-én Szlovákiába veszem az irányt. Majd Lengyelország, Litvánia, Lettország, Észtország, aztán hajóval Helsinki lesz az első nagyobb úti cél. Finnországon keresztül, Norvégia, (egészen a Nordkappig) északi sarkkörön túl aztán Svédország, Dánia. Itt csatlakozik a társam együtt a Freöer szigetre, hajózunk, majd második nagyobb úti célként Izland meghódítása következik. Izlandon körülbelül egy hónapot szeretnénk eltölteni, és utána visszatérünk hajóval Dániába, ahonnan a következő országokon  tervezünk  keresztülkerékpározni: Németország, Csehország, Ausztria, Szlovénia és végül Magyarországra.

Az út előreláthatólag hat hónapot vesz majd igénybe, ez alatt minimum 13.000 kilométert teszünk majd meg.

Út közben megpróbálunk:

- minél több embereknek hírt adni arról, hogy kikért is tekerünk és

- minél több pénzt gyűjteni a gyerekeknek és betegeknek a megtett km-ek után.

Bízunk benne, hogy a 10.000 kilométer feletti tekerésünkkel már olyan médiahírre teszünk majd szert, amivel kis utunk és célunk nagy tömegek felé fog eljutni. Szeretnénk az egyes országok híradóiba is bekerülni a 10.000 km feletti tekerésünkkel. Az adott országok médiái pedig a honlapunkon, lévő nyomon-követéssel könnyen értesülhetnek arról, mikor merre járunk. Mi készséggel állunk majd az országok hírszerzőinek rendelkezésére.
Az utunkról egy ismertető videót, könyvet is készítünk majd, amit szeretnénk majd kiadni, ha sikeresen végig csináltuk a célul tűzött utunkat.

 
Ha bízol utam sikerében, nekik adományozz:

Csongrád Megyei Dr. Bugyi István Kórház Csecsemő - és Gyermekosztálya

Bankszámlaszám: 80600017-10028478

Köszönettel:  Baranyi Antal Gábor
 
Itt követheted nyomon utunkat: www.haladastitka.hu
 

Hozzászólások 13.000 km = 1 inkubátor cikkünkhöz:

Te lehetsz az első, aki kérdez, vagy hozzászól!