Túrabolt - Sátor - túrabakancs - hátizsák

Hatodik hét - Túrabolt

TÚRAFELSZERELÉS TÚRARUHÁZAT TÚRABAKANCS / TÚRACIPŐ EGYÉB TÚRAFELSZERELÉS AJÁNDÉKTIPPEK TÚRABOLT OUTLET ŐSZI VÁSÁR KEMPING

Felhasználó menüje
Thomas


Kürt (Strekov)
Hozzászólások: 0
Reg.: 2011.03.16.


Adatlapja Adatlapja
Túrája Túrája
Saját oldal Saját oldal
Blogja Blogja
Képei Képei
Videói Videói
Ezeket a termékeket vásárolta meg Ezeket a termékeket vásárolta meg
Vélemények róla Vélemények róla
Klubtagságai Klubtagságai
Ismerősei Ismerősei
Naplója Naplója
Hozzászólásai Hozzászólásai

Tag info
Thomas


Kürt (Strekov)
Hozzászólások: 0
Reg.: 2011.03.16.


Adatlapja Adatlapja
Túrája Túrája
Saját oldal Saját oldal
Blogja Blogja
Képei Képei
Videói Videói
Ezeket a termékeket vásárolta meg Ezeket a termékeket vásárolta meg
Vélemények róla Vélemények róla
Klubtagságai Klubtagságai
Ismerősei Ismerősei
Naplója Naplója
Hozzászólásai Hozzászólásai

TúraboltKeresés


Keress a túrabolt termékei között.

Túrabolt Keresés
Részletes keresés a túraboltban

A 10 utolsó túrabolt keresés:

mosonmagyaróvár coverguard balaclava ár, bakancs méret választás, benzinfőző, fény, füldugó, zajo sator, hervis termékek hócsúszka szánkó eger, nyomtatható fűszertartó cimke, kényelmes katonai bakancsok, túra

További túrabolt kereső szavak:

túrabakancs, bakancs, face, sátor, női, akció, the, túrabolt, lafuma, hanwag

Túrabolt címkékÚj túrabolt cikkek


Túrabot - Mire jó a túrabot?

Túrabakancs teszt - Zamberlan Vioz Plus GT RR

Mászócipő 1. - Kategóriák

Talpbetét - egészség és kényelem

Dehidratáció (kiszáradás)

Bridgedale túrazokni

Fejlámpa


Márkák


Túrabolt márkák

Túrabolt linkek


 
 
 
 
 

CIPŐJAVÍTÓ MESTER

 

 KERÉKPÁRSZERVÍZ

 

 

 

 


Hatodik hét

  38. nap; 2011. 06. 20. Hétfő

Firenze

Prato-tól Firenzéig az út mellett végig-végig kertészetek, faiskolák voltak. Szebbnél-szebb bokrok és fák szegélyezték az utat. Mivel Olaszországban úgy működik a free wifi, hogy regisztrálnod kell egy olasz mobilszámról és akkor naponta egy órát netezhetsz, nem sikerült Firenzében sem szállást szerezni. Így itt is csak egy bő fél napot tudok eltölteni. Túrakönyvem vezetésével körbejárom a nevezetességeket:

...

Firenze határában nagyon megkívántam a dinnyét, így kértem egy kis szeletet. Kaptam is egy három kilósat. Firenzétől délre már jócskán „gyűrött” a felszín. Bár ezek még csak kisebb-nagyobb dombok. Viszont a vaddisznók ezeket nagyon szeretik. Este, vacsorázás közben eszembe is jutott, hogy toszkánában túlszaporulat van belőlük, mégis tilos rájuk vadászni. Sátrat nem állítottam - részben mert nem volt hely, részben meg mert biztos voltam benne, hogy nem fog esni. Elmajszoltam a dinnyeszeletkémet, tusoltam, aztán nyugovóra tértem. Elég rosszul aludtam, mert megizzadtam a hálózsákba, és ha benne maradtam, melegem volt, ha kidugtam valamimet fáztam. Aztán mikor fél egykor felriadtam a tőlem pár méterre elcsörtető, visítozó vaddisznókra, észrevettem, hogy nem is én izzadok ennyire, hanem a levegő ilyen párás. Csurom víz lett mindenem. Megvártm míg odébbálnak a röfik, aztán már pakoltm is. Csak úgy szedtem a sátorfámat éjjel fél egykor. Be kell valljam, hogy féltem – sőt, ez még gyenge kifejezés rá.

Ismét egy autópálya alatt találtam menedéket. Hajnali négyre értek utol a disznók. Most sem volt sátor a fejem felett, így kicsit aggódtam, hogy fülöcsiklandoznak, vagy esetleg a „tenyeremből esznek”. De megembereltem magam!

Számokban: 52,93 km – 4h43’  a nyeregben – 11,21 km/h átlag – 39,69 max


39. nap; 2011. 06. 21. Kedd
Firenze – San Gimignano

Reggel azért csak sikerült pár órát aludnom, így nem hulla fáradtan kellett nekivágnom a domboknak. A nagy hőség és a meredek dombok sokkal jobban kifárasztottak, mint az alpok. Délben három órás sziesztát iktattam be. És elhatároztam: ez ezután is így lesz. Felesleges kínozni magam délben, a legnagyobb forróságban. A tempót tudom tartani, és este kilenckor bőven elég sátrat bontani.

San Gimignano a soktornyú város: a valamikori 70 toronyból mára csak 13 maradt fent. Nemesi családok építették ezeket valaha, hogy megvédhessék magukat felkelések esetén. Természetesen mindegyik család a szomszédja fölé szeretett volna kerekedni. A 70-es szám azért is hihetetlen, mert a sokkal nagyobb Firenzében 100 torony volt. A szűk kis sikátorok nagyon hangulatosak, mindenütt saját borokat árulnak viszonylag korrekt árakon. Mivel a város olyan kicsi, hogy bejárható 2 óra alatt, bőven marad idő kóstolgatni.

Mivel a város a domb tetején van, onnan csak le kell gurulnom a megfelelő szálláshelyig. Persze nem találok az első völgyben. De szerelmes vagyok ebbe a vidékbe: szőlő- és olivaültetvények váltják egymást. (Természetesen az esti mesét a maci helyett ismét a röfi hozta...)

Számokban: 66,44 km – 4h44’  a nyeregben – 14 km/h átlag – 63,5 max

 

 


40. nap; 2011. 06. 22. Szerda
Siena – Grosseto

Siena városa szintén turistákkal van tele. Sajnos erre a városra is csak fél nap jut. Siena teljesen különbözik Firenze városától: barna égetett téglákból vannak az épületek. Útikönyvem alapján bejárom a nevezetességeket. Fontolgatom, hogy betérek egy olcsóbb osteria-ba (a sorrend fentről lefelé ristorante – pizzeria – osteria... általában. Az osteria kis családi étkezőt takar, de gyakran megesik, hogy ez egy színvonalasabb felszolgálásnak köszönhetően magasabb árkategóriába tartozik). De kényes az ízlésem: ki tudjak ülni, hogy rálássak a lovamra, és olcsó is legyen. Végülis feladom a keresgélést és tovább gurulok.

Mikor lapozok egyet a térképen, látom, hogy ha kicsit belehúzok, estére elérem a tengert. Így hát tempósabbra veszem (már amennyire a dombok engedik). A remény, hogy este már a tengerben úszkálhatok, hihetetlen erőt ad. Persze így is csak fél tizenegykor érem el a tengert. De egy hatalmasat csobbanok. Ismét a tengerparton „ágyazok” meg magamnak, de ezúttal nem alszom olyan jól. Egy mentőcsónakon próbálkozom, de nagyon párás és hideg a levegő, fúj a szél, és a cuccaimat sem érzem biztonságban...

Számokban: 141 km – 9h11’  a nyeregben – 15,32 km/h átlag – 50,51 max


41. nap; 2011. 06. 23. Csütörtök
Grosseto – Manciano

Kialvatlanul indulok útnak. Az első megpróbáltatásegből délelőtt ér: elhagyom az összehajtogatható ezüst derékaljat. Két lehetőség van: vagy a boltnál nem raktam vissza a helyére, vagy útközben, a remek olasz utaknak köszönhetően leesett. Visszamentem egész a boltig, de hűlt helyét sem találtam. Hihetetlenül fullasztó meleg volt, a Rómába vezető utat meg nem találtam (annak ellenére, hogy minden út rómába vezet – csakhogy ezek autópályák). Csak a városban összetekertem 30 km-t.

Akkor gyerünk vissza a hegyekbe. Viszont nagyon fáj a hasam is. Vagy a délelőtti idegeskedés, vagy pedig az a hatalmas gyümölcstál az oka, amit bedolgoztam: 2x2 féle alma, 2x2 féle barck, 2x2 féle narancs, 2 banán és  egy hatalmas ananászkonzerv.

Négy-ötszáz m-es dombokon mászkálok fel-alá. A hasfájásom alább hagyott, egy kicsit talán meg is nyugodtam, viszont a meleg az nem engedett semmit. A táj egyébként szép, hiába, a hegyeket szeretem inkább. Manciano közelében vertem sátrat. Este mosakodás közben észrevettem egy kullancsot a térdhajlatomban (vagy minek nevezik azt a részt). Kioperáltam, majd átnéztem magam, ahol csak tudtam. Mi jöhet még ma?! Hát az kéremszépen, hogy az önfelfújódó matracom lyukas. Ez mind egy napra?! Ezért cserébe holnap nagyon jó élményekben kellene részesülnöm!!!

Számokban: 107,89 km – 8h  a nyeregben – 13,43 km/h átlag – 56,70 max

 


42. nap; 2011. 06. 24. Péntek
Manciano – Tarquinia

A tegnapi keserűséges nap miatt ma kizárólag pozitív élményeket szeretnék! És valljuk be elég nehéz bármi jóra számítani tudván, hogy ma elhagyom toszkánát. Azonban Olaszországnak sikerül kicsit újra felizzítania a bennem elhalványult lángot. A szikra neve pedig Pitigliano (Pitiljano vagy hogy kell helyesen ejteni). Eme csodás kis városka konkrétan a hegytetőre épült – azaz a sziklákba: a garázs és az alagsor még kőbe van vésve, a ház pedig ráépítve. Kemény küzdelem feljutni ide, de megéri. Csodás látvány. Számomra ez a festői kisváros felülmúlja Firenze-t, Siena-t, de még talán San Gimignano-val is vetekszik.

A következő szikra a Bolsena tó. 300 méter tengerszint feletti magasságon. Vize kellemesen meleg és tiszta. Úszkálok benne ár órát, majd útnak indulok, hogy este még a tengerben is megáztassam magam. Ismételten éjszaka érek a tengerhez, amely most háborog – fél méteres hullámokkal. Eddig még csak sötétben fürödtem a tengerben, pedig már 3 napot is a tengerparton voltam. Csak a lábamat áztatom meg, azonban ma nem a tengerparton alszom, kicsit beljebb húzódom.

Számokban: 103,5 km – 6h23’  a nyeregben – 16,20 km/h átlag – 59,9 max

 


43. nap; 2011. 06. 25. Szombat
Tarquinia – Róma

Ma elérem Rómát, de a srácokkal való sms-ezés alapján rá kell jöjjek, hogy nincs még szállásom. De kezdjük csak az elején: 2009-et írunk. Egy nyári vasárnap este hatkor munkahelyemről hazafelé indulok (mivel mással, mint kerékpárral). A pince előtt két kerékpáros utazó, látszik, hogy tanácstalanok (kollégám viccesen meg is jegyzi, hogy: „tomikám, rád várnak”) Odagurulok hozzájuk: „mi a helyzet srácok?” „Sorry, I don’t understand...” Na bumm... én és az angol! De azért csak próbálkoztam: a srácok Rómából felvonatoztak Bécsbe, és onnan tekernek le Budapestig, majd onnan Siófok, majd tovább délre. Szállást kerestek Esztergomban – sikertelenül. Megpróbáltam nekik segíteni, de sehol senki és semmi. Azaz először felajánlottam nekik, hogy jöjjenek hozzám, de fáradtak voltak, nem akartak még 30 km-t tekerni, bennük volt már 100. Mondtam nekik, hogy jöjjenek át Párkányba, ott valószinűleg még olcsóbb is. Útközben találtunk egyet, a 45 €-s árat nem tudtuk lealkudni csak 40-re, de még ez is brutális árnak tűnt. Útközben eszembe jutott, hogy Debi barátném biztos tud nekem segíteni. Hát persze hogy tud! 7 €-ért szerzett nekem (azaz nekik) szállást. Persze, amig hazaér az anyukája, addig beültünk egy Kofolára, és „beszélgettünk” Meséltem nekik a terveimről, miszerint készülök Olaszországba – erre ők, hogy a szállásra ne legyen gondom...

Nem is volt, mert ugy értelmeztem, náluk alszom. Ők meg úgy, hogy segítenek keresni...

De van még egy story: Borkóstolót tsrtottam a Máltai Borlovagrendnek. Bezsélgetésbe elegyedtem az elnökkel, aki elkottyontotta, hogy Rómában lakik. Neki meg én kottyintottam el, hogy pár hónap múlva indulok körbetekerni Olaszországot. Már a kezemben is volt a névjegye.

Róma előtt hát felhívtam az urat, és elmeséltem, hogy jártam. A Szent István zarándokházat ajánlotta, illetve azt, hogy ő is odatelefonál. Kérdezte mennyi időt akarok itt eltölteni. Mondtam neki, hogy az ártól függ, a hétvége biztos, remélhetőleg addig sikerül CS szállást szereznem, merthogy egy egész hetet akarok itt tölteni.

Gps segítségével ügyesen megtaláltam a zarándokházat. Útközben jött az sms Francesco-tól, hogy mehetek hozzá az estére... A zarándokház nem messze a központtól van, csodálatos környezetben. Fél hétkor érkezem, és a kedves mosolygós lány közölte velem, hogy... hogy... hogy egy hétre van foglalva nekem szállás, és az úr fizeti...

Számokban: 98,91 km – 5h22’  a nyeregben – 18,43 km/h átlag – 52,42 max


(0 szavazat)Értékeld ezt a blogbejegyzést!2011. 07. 19. 12:24

Címkék:Hozzászólások...
Neved:

E-mail címed:

Hozzászólás címe:

Hozzászólásod:

Alulírott, az alábbi checkbox pipálásával - az Általános Adatvédelmi Rendelet (GDPR) 6. cikk (1) bekezdés a) pontja, továbbá a 7. cikk rendelkezése alapján - hozzájárulok, hogy az adatkezelő a most megadott személyes adataimat a GDPR, továbbá a saját adatkezelési tájékoztatójának feltételei szerint kezelje. Tudomásul veszem, hogy a GDPR 7. cikk (3) bekezdése szerint a hozzájárulásomat bármikor visszavonhatom, akár egy kattintással. Adatkezelési tájékoztató

 

 

Túrabolt eladó
Túrabolt logo
Figyelünk
Rád

Hívj és segítek!

Ádám vagyok és minden kérdésedre válaszolok. Hívj és tedd fel nekem a kérdéseidet a

+3630-929-0596

telefonszámon, hétköznap 15.00 - 19.00-ig.

English speaking operator call: +36 30 929 0596


Házhoz visszük!

Gyorsan és alacsony áron, vagy akár ingyen is kiszállítjuk a nálunk vásárolt túrafelszereléseket az ország bármelyik pontjára...

Házhozszállítás


Erzsébet-utalvány

Kattints és nézd meg, hogy a túraboltban milyen Erzsébet-utalvány típusokat fogadunk el...

Erzsébet-utalvány


Válassz kedvezményt!

5-10%-os kupont adunk 50.000 és 100.000 Ft feletti rendelésnél, amelyet a következő vásárlásod alkalmával használhatsz fel...

Túrabolt kedvezmény kupon

Ajándékot adunk, ha legalább két terméket vásárolsz nálunk, minél nagyobb értékű a rendelésed, annál pazarabb ajándékok közül válogathatsz...

Ajándék, ha legalább 2 terméket vásárolsz

-50% alatt is találsz nálunk túrafelszereléseket és túraruhákat, érdemes megnézned mi az, amit most nem szabad nálunk hagynod...

Akciós termékek

Viszonteladói kedvezmények várnak Rád, ha Five Ten,  Kohla, Alpine Pro, vagy Zamberlan termékeket szeretnél árusítani...

Viszonteladói kedvezmények


Kiváló Garancia!

Amellett, hogy Ádám segítségét minden esetben kikérheted a megfelelő túrafelszerelés, vagy túraruha kiválasztásához, ha mégsem lenne megfelelő az általad választott termék, akkor webáruházas vásárlás esetén azt 14-napig visszaküldheted és mi becseréljük, vagy visszafizetjük annak árát.

Garancia


Lájk ajándék...

Csapj le minden héten a facebook-on közzétett, fillérekért elvesztegetett túrafelszereléseinkre és túra kiegészítőinkre.
Lájkolj most!

 

Üzenőfal


Túrabolt ElejéreTúrabolt VisszaTúrabolt KövetkezőTúrabolt Végére

Kedves Tibor! Habár azóta már beszéltünk telefonon, ezúton is szeretném megerősíteni, hogy a rendelést intézzük. Elnézést kérünk a késedelmes teljesítésért, de a bolt költözése miatt számos akadály nehezítette a működésünket. Üdvözlettel, Baráth Attila
Tisztelt Túrabolt!

Augusztus 23-án rendeltem Önöktől egy hátizsákot.
Semmilyen visszajelzést nem kaptam arról mikor kapom meg.
A múlt héten telefonon érdeklődtem de csak ígérgetést kaptam.
A mai napon is próbáltam érdeklődni de senki nem veszi fel a telefont.
Már sokszor rendeltem interneten de ilyen megbízhatatlan üzlettel még nem találkoztam.
Várom válaszukat mikor jutok hozzá a rendelésemhez.

Köszönettel: Sturcz Tibor
0620-773-9844

Tisztelt Attila, köszönöm szépen válaszát, üdv. Takács Zsuzsa
Trexpert túrabolt 15:22: Kedves Zsuzsa! Walkstool Basic 60 cm (057260) - A szék magassága a földtől: 60 cm; az ülőfelülete cca egy 32,5 cm-es egyenlő oldalú háromszög; és 175 kg-ot bír. Üdvözlettel, Baráth Attila

kempingszék Walkstool Basic - 60 cm-es
Tisztelt Cím, szeretném szives információját kérni:
-A szék magassága, ha jól értem, a földtől : 60 cm?
-Milyen méretű az ülőfelülete cca?
-Jól látom, hogy 175 kg bír?
Előre is köszönöm válaszukat, tisztelettel Takács Zsuzsa
Kedves Zsombor! Nem szoktuk külön a talpat kezelni, de az erős szennyeződéstől (pl. olaj) érdemes megszabadítani (szappanos langyos vízzel). A középtalpat (csillapító réteg) egyes szerves anyagok is bonthatják. Ha sok időre teszed el a bakancsot, esetleg a tiszta talpat egy szilikonos spay-vel érdemes átfújni. Az élettartam olyan sok mindentől függ, hogy nehéz lenne meghatározni. Normál túrafelhasználás mellett 1500 km-t egy prémium kategóriás bakancsnak bírnia kell. Üdv, Attila
Kedves Trexpert! Szeretném megkérdezni, hogy a vibram talpú bakancsokat hogyan kell ápolni (mármint magát a talp részét), hogy minél hosszabb élettartamúak legyenek? Illetve az is érdekelne, hogy ezeknek a "vibram talpaknak" az élettartamuk normál esetben hány év? Vagy kb. mennyi megtett km? Vagy nem tudom miben mérik... Köszönettel:Zsombor
Jelenleg az Alpina Maya és Viper Low, ami készleten van és szélesebb, hamarosan pedig érkezik a Jack Wolfskin Vojo Hike, de póba nélkül nem lehet biztosat mondani. Üdvözlettel, Attila
Kedves ATTILA! Szeretnék segítséget kérni túracipőt szeretnék vásárolni 36 vagy 36.5méretben széles lábfejre rövid szárral könnyebb túrákra...melyik való szélesebb lábra?
Kedves Attila! Köszönöm a gyors választ. Üdv: Rózsa
Túrabolt ElejéreTúrabolt VisszaTúrabolt KövetkezőTúrabolt Végére


Hírlevél


Hírek, akciók, újdonságok
Aktuális ajánlatok, tippek, tanácsok.

... extra akciók hírlevélolvasóinknak ...

Mindez és sok más téma is olvasható a hírlevelekben...


Hozzászólások


09:50: Szeretnék egy Zajo Eiger M típusú hátizsákot vásárolni. Mikorra tudnátok beszerezni? Van lehetőség ...
Zajo Eiger M (40 L) hegymászó hátizsák
10:38: Kedves Ákos! Köszönjük, hogy felhívtad a figyelmünket az elírásra. Megint lemértem a túrabotot és ...
Zajo Carbon carbon (1 pár) túrabolt outlet
20:43: Üdv! A botok egyenkénti tömege 236-240 g közötti, nem pedig 202 g (a pár 472 - 480 g között ...
Zajo Carbon carbon (1 pár) túrabolt outlet
19:27: Szia Edit! Megnézzük és e-mailben visszajelzek. Üdv, ...
Nalgene Everyday Grip-n-Gulp - 0,35 L rózsaszín, elefántos gyerek kulacs
12:09: Sziasztok! Érdeklődni szeretnék, hogy a Grip-n-Gulp menete kompatibilis-e az OTF kupakjával, ...
Nalgene Everyday Grip-n-Gulp - 0,35 L rózsaszín, elefántos gyerek kulacs
07:58: Pénteki telefon beszélgetésünkre hivatkozva 2db Outwell Collaps Bowl "S" krém színű tálkát ...
Outwell

 

Á.sz.f.
Adatkezelési tájékoztató

Bakancs, hálózsák, sátor, hátizsák és a túrázás egyéb kellékei egy helyen...

TÚRABOLT és WEBSHOP

Trexpert Túrabolt Budapesten:
1134 Budapest, Rózsafa u. 9. (A Dózsa György úti metróállomás mögött)

 

Trexpert Túrabolt

Webáruház készítés

Webáruház készítés:

 Webáruház készítés

  |  Marketing

  |  Téma: Hatodik hét - Túrabolt