Túrabolt - Sátor - túrabakancs - hátizsák

Harmadik hét - Túrabolt

Webshopunk jelenleg is működik és üzletünk is nyitva tart 11:00 - 18:00-ig az új címen: 1134 Budapest, Rózsafa u. 9.

TÚRAFELSZERELÉS TÚRARUHÁZAT TÚRABAKANCS / TÚRACIPŐ EGYÉB TÚRAFELSZERELÉS NYÁRI VÁSÁR TÚRABOLT OUTLET MÁSZÓCIPŐ KEMPING

Felhasználó menüje


A keresett felhasználó nem létezik.

Tag info


A keresett felhasználó nem létezik.

TúraboltKeresés


Keress a túrabolt termékei között.

Túrabolt Keresés
Részletes keresés a túraboltban

A 10 utolsó túrabolt keresés:

szunyog háló, neszesszer, sport kamera bolt sz, sherpa thermo bakanc, hanwag tatra lady gt, esbit acél spiritus, kamásni, bushcraft, övtáska, túra hátizsák

További túrabolt kereső szavak:

túrabakancs, bakancs, face, sátor, női, akció, the, túrabolt, lafuma, hanwag

Túrabolt címkékÚj túrabolt cikkek


Beszállócipő

Túrabot - Mire jó a túrabot?

Túrabakancs teszt - Zamberlan Vioz Plus GT RR

Mászócipő 1. - Kategóriák

Talpbetét - egészség és kényelem

Dehidratáció (kiszáradás)

Bridgedale túrazokni


Márkák


Túrabolt márkák

Túrabolt linkek


 
 
 
 
 
 

 KERÉKPÁRSZERVIZ

 

 

 

 


Harmadik hét

  Számokban: 62 km – 3,37  óra a nyeregben – 16,97 km/h átlag – 44,93 max


17. nap; 2011. 05. 30. Hétfő 

 
München – Merding mellett valahol

A nap egy fantasztikus reggelivel kezdődött. Még reggel (pontosabban délelőtt) beraktunk pár mosást, így azt meg kellett várni. Megjött a várt levelem is, gyors bevásárlás, de így is csak délután négykor tudtam elindulni. Így tudtam, hogy ma nem érem el Augsburg-ot. Nehezen fogytak a km-ek. De megcsináltam az első ezrest, s ezt megünnepelvén örömtáncba kezdtem.

A szálláskeresés ezúttal hétkor kezdődött! Egy lest szemeltem ki magamnak, mivelhogy eléggé lógott az eső lába. Kényelmesen berendezkedtem magamnak, megvacsoráztam és nekikezdtem a blogírásnak. Amikor is feltűnt a távolban egy vadász. Na mondom – ez pont most akar itt lesekedni?! A lessel egy vonalban középen egy bokorsáv húzódott. Bal oldalán jelent meg a vadász, majd eltünt. Én csak úgy lapítottam. Ekkor, befejezte a szántást a jobb oldali földeken a pasas, majd kiszállt szemügyre venni a másik földet – azt a földet, ami a les mellett húzódott el. S jött felém. Egyre közelebb. Na ki ér ide hamarabb, a vadász vagy ő?!

De szerencsémre egyik sem vett észre (vagy inkább csak nem érdekelte, hogy ott vagyok).  Kezdett sötétedni, így megágyaztam magamnak, s próbáltam aludni...

 

18. nap; 2011. 05. 31. Kedd

Merding  mellett valahol – Ulm (Biberach)

Reggel hétkor arra ébredek, hogy a képembe esik az eső. Gyorsan összepakolni, mert ugyan tető van a fejem fölött, de befújja a szél a cseppeket. Anyukám azt mondta, akkor egyek, ha jól esik, hát ettem...

Az eső már elállt, de mivel visszafeküdni már nem tudok, útnak indulok. Az alacsonyfokú kényelmi szint ellenére viszonylag kipihentem magam, úgyhogy nem volt gond. Viszont a reggeli elég kevés volt, a dombokat elnézve. Viszont mivel imádom a fenyőerdőket a látvány teljesen kárpótolt.

 

Augsburgot hamar elértem, itt bevásároltam, ettem, és már haladtam is tovább Ulm irányába. CouchSurfing-es szállásom volt, tudtam hogy aznap ágyban alszom, így nem zavart, hogy az idő játszadozott velem: hol szétégetett a nap, hol úgy beborult, hogy már gondolkodtam az esőcuccok elővételén. Alexandra – a szállásadóm írta, hogy este nyolckor ő megy el, de a szobatársnője otthon lesz, úgyhogy csak nyugodtan menjek, ő tud mindenről. Odaléptem hát egy kicsit neki – merthogy hat és nyolc közötti időre saccoltam meg az érkezésem. Sikerült is odaérnem fél hétre. Na de hova? Hívom őt – az utca házszám passzol, csak a város nem. Ajj, félreértelmeztem! Mondta ő, hogy Biberach mellett lakik a Biberach utcában, de én azt hittem, hogy az valami templom. Nos hát nem, az egy kisváros volt Ulmtól 30 km-re. Mondtam neki, hogy megpróbálom egy óra alatt letekerni a 32 km-t (munkábamenet össze szokott jönni – csakhogy az nem 60 kg-os bringával van). Másfél óra alatt oda is értem nagy nehezen – közben rájött az eső, de úgy igazán. De sajnos ő már nem volt otthon. Beengedett a lakótársa, a „szobámban” szendvicsek, tea, tej, megágyazva, törölköző odakészítve... micsoda fogadtatás! Nagyon éhes voltam, mert hanyagoltam az étkezést az időben való érkezés miatt. Na de a plusz másfél óra és 30 km azért éreztette a hatását. Mindamellett a térdeimen is. Szendvicsek le, tusolás kipipálva, sikerült netet varázsolni a gépemre, úgyhogy elkezdtem feltölteni a képeket. Nagyon-nagyon lassú volt a net. Fél egykor megérkezett Alexandra. CS profilom alapján sokkal magasabbnak, nagyobbnak és idősebbnek nézett engem (nem mondtam neki, hogy én is sokkal magasabbnak képzeltem őt). Szegénykém ő is nagyon fáradt volt, de azért még kettőig elcsevegtünk. Romániából származik, töri a magyart, de valami imádnivaló az akcentusa.

Bár a túrám során többször aludtam tető alatt, de ő volt az első CS vendéglátóm...

Számokban: 157 km – 9,38  óra a nyeregben – 16,3 km/h átlag – 59,9 max

 

19. nap; 2011. 06. 01. Szerda
 

Biberach

... én meg a második CS vendége. Mivel másnap esett, könnyen rábeszélt, hogy maradjak még egy napot (végülis a túratervbe alapból befért, mert fél napi járásra előbbre voltam – meg aztán az útvonal ugye, mint mondtam, csak egy alternatíva). Finom reggeli után nekiláttam behozni a lemaradásomat a blogomon, illetve a társblogokon (merthogy emellett még a mountex és a trexpert oldalára is írok). Kitaláltuk, hogy estére csapunk egy közös főzőcskézést. Elmentünk hát bevásárolni. Biberach nagyon hangulatos kis városocska  (sőt inkább talán olyan, mint egy nagy falu). Megtörtént a hozzávalók beszerzése, meghívást kaptam egy gyorsétterembe – csípős sültcsirke-falatok meg valami csípős szendvics (végülis nem volt rossz), ezt otthon elmajszoltuk, majd következett a szieszta. Aludtunk egy hatalmasat, így kipihenve „frissen” álltunk neki a konyhai műveleteknek... majd a végeredmény elfogyasztásának... majd hosszas „beszélgetés” után kiáztattam magam egy teli kád forró vízbe (Alexa javaslatára).

 

20. nap; 2011. 06. 02. Csütörtök

 

Biberach – Tuttlingen előtt 10 km-re

Ismét egy csodás reggelivel kápráztat el a vendéglátom, csodálatos terülj-terülj asztalkám, a „már megszokott” frissen facsart gyümölcslével, vajak, dzsemek, felvágottak, szalámik, sajtok...  reggeli után pakolás, és már nem maradt más hátra, mint a könnyes búcsú. Egy nagyon remek embert ismertem meg Alexandra személyében – bevallom megkedveltem és hiányozni fog – de remélem még egyszer összefutunk valahol.

A bicaj nehezen gurult, de gondolom se nem a dombok miatt, sem a sok cucctól, amit bepakolt a táskámba. Ráadásul úgy éreztem, mintha körbe-körbe mennék csak (később visszanéztem a nyomkövetés-en, és jó útvonalon mentem). Egy idő után aztán a hátszél elkezdett segíteni, és ismét nagyon élvezetessé vált a tekerés – újra izgalmas lett a táj. Viszont a felhők is kezdtek gyülekezni. Ekkor már tudtam:  ma is lesben alszom. De az még odébb van, el kell érnem Tuttlingen közelébe. Indulásom elég későre sikeredett, fáradtam is, ezért eldöntöttem, 100 km után kezdek csak szállást keresni.  Abban a pillanatban, ahogy felvillant a két nulla megálltam és körbenéztem: innen messziről szinte tökéletes, guruljunk hát csak vissza ahhoz a leshez! Mikor odaértem már nem tűnt annyira konfortosnak: annyi volt az egész, hogy felmászol, lecsukod magad alatt a „padot” és annyi. Na jó, nem csak annyi, mert láttam olyat is, ahol tényleg csak az ülő rész van, alattad meg semmi. Itt azért volt egy kis lábtartó, tehát erre kerültek a táskáim. Étkezéshez viszont nagyon kényelmes volt! Megvacsoráztam, ismét írtam pár sort (de tényleg csak párat – ilyen alkalmakkor csak egy, de többnyire inkább fél nap eseményeit gépelem be – nem akarom nagyon lemeríteni a „kis noteszt”.

 

Számokban: 100,8 km – 6,28  óra a nyeregben – 15,58 km/h átlag – 59,34 max

 

21. nap; 2011. 06. 03. Péntek

 

Tuttlingen – Stein am Rehein előtt 10 km-re

Gondoltam hogy nem lesz valami kényelmes, na de hogy ennyire?! Nem sokat aludtam, és eléggé megtörtem.  Reggel még próbáltam visszaaludni, de nem sikerült. Nyújtózkodtam hát egyet, megreggeliztem, összepakoltam – persze mindezeket szépen lassan. Az eső szerencsére elkerült. Bár elég hűvös volt reggel – ezért is húztam az időt – de mivel vártak rám a további élmények, elindultam. Egyből mászással kezdődött a napom, de szerencsére hátszelem volt, és nem volt olyan meredek az a felfelé. Sőt! Azt kell hogy mondjam, élveztem! Gyönyörű fenyvesek közt tekertem, kanyargós utakon. Felérve csodálatos táj került elém (és ami méginkább felvillanyozott, hogy lefelé egy sokkal kanyargósabb, ámde meredekebb lejtő vár rám. Szusszantam egyet, „beszéltem” pár szót a bringás apukával és lányával, akiket felfele jövet leelőztem, majd felértek a meredek oldalon tekerők is, kifaggattuk őket az útvonalról aztán... SZÁGULDÁS!

 

Viszont itt már erőteljesen szembe fújt a szél, így nem tudtam 70 fölé tornázni a gépet. De talán jobb is, mert észrevettem, hogy nem világít az USB töltőm. Nézem, hogy netán kicsúszott volna a dugója? Nem nyert... kipróbálom a telefonon, tölt-e. Nem nyert! Ajjaj!!! Mit tettem?!

Végülis aztán 16 km/h körül elkezdett tölteni (azelőtt már 9 km/h-nál kezdett). Jobb mint a semmi, de azért kicsit mérges voltam magamra – végülis joggal.

Ekkor már a Bodensee-re vezető kerékpárúton tekertem. Messziről már láttam is a tavat, így megkezdődhetett a szokásos esti szálláskeresés. Viszont ezúttal ez nem ment olyan könnyen. Mezőgazdálkodással foglalkoznak a környéken, de elég kicsiben, s főleg nagyon sok helyen volt hagymaföld. Na meg ugye dolgozó emberek! Tettem egy nagy kört, mire végülis találtam egy szimpatikus, viszonylag eldugott helyet. Esti rutin, majd alvás.

Számokban: 96,37 km – 6,13  óra a nyeregben – 15,47 km/h átlag – 69,36 max

 

22. nap; 2011. 06. 04. Szombat

 

 

Stein am Rhein - Konstanz

Reggel nagyon későn ébredtem, 10 óra múlt – de legalább jól kipihentem magam. Mivel viszonylag előre vagyok, a mai napra nem tervezek sok tekerést, itt fogok bóklászni a környéken. Ma is mászással indul a nap, de sokkal keményebb, mint a tegnapi, 6 km felfelé elég meredek emelkedőn. Fent pihenő (főleg azért, hogy kicsit megszáradjak), fotó, öltözködés, USB töltő kábel kihúz (!), és...GO! Ezúttal elértem a hetvenet, de most meg az út nem volt annyira sima, hogy megkockáztassam tovább engedni. Nem baj, szépen lassan. Különben is, szokni kell ezt a sebességet. Elég hideg is volt, úgyhogy még a könnyeim is folytak. De az adrenalin az jól dolgozott, feltöltődtem, és már el is felejtettem a 6 km-es küzdelmet.

 

 

Stein am Rhein-ban sikertelenül kerestem free wifi-t a főtéren. Ráadásul kihalt volt minden (aztán mikor Claudi-val telefonáltam, felvilágosított, hogy ünnep van). Nagyon hangulatos kis városocska, középkori épületekkel, macskaköves utcákkal, szűk sikátorokkal. Ünnep lévén nem sok minden van nyitva – egy-két vendéglátóipari egységtől eltekintve, így nagybevásárlásra nem számíthattam. Pedig elfogyott a kenyerem. Körbenéztem a folyó túloldalán is, de ott nem igazán találtam semmi különöset, ígyhát tovább indultam a Rajna partján a tó irányába. Útközben találtam egy üzletet, ott vettem kenyeret (bemegyek, kérdezem lehet-e Euro-val fizetni – mondják hogy természetesen – bevásárolok, fizetnék: csak kártyával. Végülis nem gond, csak az egy Euros kártyás fizetések nem biztos hogy annyira megérik...).

Svájcban rengeteg automata benzinkút van (de tényleg rengeteg, volt olyan FALU, ahol legalább 4 ilyen kúttal taláélkoztam). Hát itt biztos nincs olyan szabály, hogy csak 2 L felett lehet tankolni. Megtankoltam a kis fél literemet, kártyás fizetés és mehetünk – ezzel elleszek szerintem pár hétig. De azokat az arcokat nem felejtem el, akik néztek, ahogy beparkolok a bringámmal egy benzinkútra és megtankolom...

Megérkeztem Kreuzlingen városába – egy határátkelőhöz. Én eddig azt hittem Svájcban vagyok. Átgurulok (csak az egyik oldalon ellenőriztek). „Üdvözöljük Németországban!” Teljesen összezavarodtam :) De aztán letisztult a köd. A német város Konstanz – begurulok a központba, ahol épp valami fesztivál folyik. Délután fél kettő van ekkor. Néztem a műsort (csajokat) pár órát, azán kerültem egyet a környéken, majd megpróbáltam, van-e internet. És van! Hát akkor keressünk szállást! Elküldtem pár embernek – és kaptam választ! Huhú – ez aztán a szerencse! Julia írta, hogy nála megszállhatok, csak ő dolgozik hajnalig. Elkértem a címeket, majd lemerült a netbook. Mobil-interneten megnézem a választ, címet kiírom, KÉSZ. Már csak sms váltás, hogy akkor most melyik címre is menjek. Csak később kezd dolgozni, mehetek hozzájuk. Nagyszerű! Mondtam én hogy ez egy elég spontán túra lesz!

Nagy nehezen sikerült internetet varázsolni a gépre, jött az élménybeszámoló, majd blogolás.

Számokban: 52,16 km – 4,17  óra a nyeregben – 12,17 km/h átlag – 71,44 max

 

23. nap; 2011. 06. 05. Vasárnap

 

Konstanz

Reggel hétkor felébredtem, de úgy tartottam, még túl korán van, így visszadőltem még egy kicsit szundítani. Sikerült is a szundi 10:40-ig! Júliáék megengedték, hogy náluk tanyázzak vasárnap. A srác elment a haverjaival tekerni, mi meg a leányzóval kimentünk a Rajnapartra. Rengeteg fiatal volt ott, hasonló élet, mint Münchenben az Isaa folyó partján, csupán itt nem grilleztek. Volt mindenféle műsor: egyik party gitározott, a másik party-ban akrobatikus mutatványokkal szórakoztatták egymást... Megjöttek Juli haverjai is, kártyáztunk, úsztunk a rettenetesen hideg folyóba, majd a srác kifeszítette a kötelét két fa közé és azon egyensúlyoztunk (na jó, én csak próbáltam).

Juli most végzett egyetemen, és egyelőre nem tudja, mitévő legyen, így bevállalt egy kis felszolgálói munkát, hogy a náron tudjon menni kirándulni, aztán majd szeptembertől meglátja mi legyen. A lakásuk nagyon „fiatalos” (a pesti romkocsmákra emlékeztet) nagyon jópofa plakátokkal van tele. Tetszett. Este a tervezett videószerkesztés helyett órákat csevegtem skype-on. Sikerült Előddel is beszélnem, volt középiskolás szobatársaimmal pedig hirtelen jött ötlet alapján megbeszéltünk egy randit Bariban.

 

(0 szavazat)Értékeld ezt a blogbejegyzést!2011. 07. 19. 12:16

Címkék:Hozzászólások...
Neved:

E-mail címed:

Hozzászólás címe:

Hozzászólásod:

Alulírott, az alábbi checkbox pipálásával - az Általános Adatvédelmi Rendelet (GDPR) 6. cikk (1) bekezdés a) pontja, továbbá a 7. cikk rendelkezése alapján - hozzájárulok, hogy az adatkezelő a most megadott személyes adataimat a GDPR, továbbá a saját adatkezelési tájékoztatójának feltételei szerint kezelje. Tudomásul veszem, hogy a GDPR 7. cikk (3) bekezdése szerint a hozzájárulásomat bármikor visszavonhatom, akár egy kattintással. Adatkezelési tájékoztató

 

 

Túrabolt eladó
Túrabolt logo
Figyelünk
Rád

Hívj és segítek!

Ádám vagyok és minden kérdésedre válaszolok. Hívj és tedd fel nekem a kérdéseidet a

+3630-929-0596

telefonszámon, hétköznap 12.00 - 18.00-ig.

English speaking operator call: +36 30 929 0596


Házhoz visszük!

Gyorsan és alacsony áron, vagy akár ingyen is kiszállítjuk a nálunk vásárolt túrafelszereléseket az ország bármelyik pontjára...

Házhozszállítás


 

Válassz kedvezményt!

5-10%-os kupont adunk 50.000 és 100.000 Ft feletti rendelésnél, amelyet a következő vásárlásod alkalmával használhatsz fel...

Túrabolt kedvezmény kupon

-50% alatt is találsz nálunk túrafelszereléseket és túraruhákat, érdemes megnézned mi az, amit most nem szabad nálunk hagynod...

Akciós termékek

Viszonteladói kedvezmények várnak Rád, ha Five Ten,  Kohla, vagy Zamberlan termékeket szeretnél árusítani...

Viszonteladói kedvezmények


Kiváló Garancia!

Amellett, hogy Ádám segítségét minden esetben kikérheted a megfelelő túrafelszerelés, vagy túraruha kiválasztásához, ha mégsem lenne megfelelő az általad választott termék, akkor webáruházas vásárlás esetén azt 14-napig visszaküldheted és mi becseréljük, vagy visszafizetjük annak árát.

Garancia


Lájk ajándék...

Csapj le minden héten a facebook-on közzétett, fillérekért elvesztegetett túrafelszereléseinkre és túra kiegészítőinkre.
Lájkolj most!

 

Üzenőfal


Túrabolt ElejéreTúrabolt VisszaTúrabolt KövetkezőTúrabolt Végére

Szia Gábor! Mi nem javítunk, de érdemes lenne megpróbálni a Bp. IX. Lónyay u. 64. sz. alatti műhelyt, ők talán meg tudják javítani. Üdv, Attila
Sziasztok!
Decathlonos pop-up sátor alja az idők folyamán kiszakadt, elfeslett. Tudnátok újat varrni a helyére?
Üdv: Gábor
Szia Dani! Hamarosan érkezik a Pinguin Sport 1 L kulacsokból. Üdv, Attila
Sziasztok!
Érdeklődnék, hogy Pinguin kulacsokból vártok e újabb készletet.
Akár a meglévő 1 literese Sport a többi színben, vagy más típusokat.
Előre is köszönöm!
Dani
Kedves Sándor! Igen, utánvéttel készpénzes és kártyás fizetéssel is lehet túrabotot rendelni. Üdvözlettel, Baráth Attila
Tisztelt Túrabolt! Lehet-e túrabotot utánvéttel készpénzzel fizetni?Üdv. Fekete Sándor

Üdvözlöm! Kérem, küldjön e-mailt és utánanézünk. Üdvözlettel, Baráth Attila
Tisztelt Cím!
Érdeklődnék, hogy Sevylor Pointer K2 kajakhoz oldalsó légkamrát be tudnak-e szerzni?
Ha igen mennyiért?
Szia Gergő! Azoknál a modelleknél, ahol nincs méretválasztás, a leírásban adjuk meg az elérhető méreteket és ezeknél a megjegyzésbe kérjük a választott méretet. Webes rendeléskor mindenkivel beszélünk telefonon is, akkor is tudtok választani, változtatni. Üdv, Attila
Sziasztok,
Weboldalon miért nincs feltüntetve, melyik cipő milyen méretben van? Miért csak a pénztár gomb után kell megadni a megjegyzésként?

üdv,
Gergő
Túrabolt ElejéreTúrabolt VisszaTúrabolt KövetkezőTúrabolt Végére


Hírlevél


Hírek, akciók, újdonságok
Aktuális ajánlatok, tippek, tanácsok.

... extra akciók hírlevélolvasóinknak ...

Mindez és sok más téma is olvasható a hírlevelekben...


Hozzászólások 

Á.sz.f.
Adatkezelési tájékoztató

Bakancs, hálózsák, sátor, hátizsák és a túrázás egyéb kellékei egy helyen...

TÚRABOLT és WEBSHOP

Trexpert Túrabolt Budapesten:
1134 Budapest, Rózsafa u. 9. (A Dózsa György úti metróállomás mögött)

 

Trexpert Túrabolt

Webáruház készítés

Webáruház készítés:

 Webáruház készítés

  |  Marketing

  |  Téma: Harmadik hét - Túrabolt