Túrabolt - Sátor - túrabakancs - hátizsák

Trexpert Túrabolt - Túrabakancs - hátizsák - sátor

Webshopunk jelenleg is működik és üzletünk is nyitva tart 11:00 - 18:00-ig az új címen: 1134 Budapest, Rózsafa u. 9.

TÚRAFELSZERELÉS TÚRARUHÁZAT TÚRABAKANCS / TÚRACIPŐ EGYÉB TÚRAFELSZERELÉS ŐSZI VÁSÁR TÚRABOLT OUTLET MÁSZÓCIPŐ KEMPING

Felhasználó menüje
Trexpert túrabolt


Budapest
Hozzászólások: 60

Adatlapja Adatlapja
Túrája Túrája
Saját oldal Saját oldal
Blogja Blogja
Képei Képei
Videói Videói
Ezeket a termékeket vásárolta meg Ezeket a termékeket vásárolta meg
Vélemények róla Vélemények róla
Klubtagságai Klubtagságai
Ismerősei Ismerősei
Hozzászólásai Hozzászólásai

Tag info
Trexpert túrabolt


Budapest
Hozzászólások: 60

Adatlapja Adatlapja
Túrája Túrája
Saját oldal Saját oldal
Blogja Blogja
Képei Képei
Videói Videói
Ezeket a termékeket vásárolta meg Ezeket a termékeket vásárolta meg
Vélemények róla Vélemények róla
Klubtagságai Klubtagságai
Ismerősei Ismerősei
Hozzászólásai Hozzászólásai

TúraboltKeresés


Keress a túrabolt termékei között.

Túrabolt Keresés
Részletes keresés a túraboltban

A 10 utolsó túrabolt keresés:

szép kártyafavicon, termosz esbit, polar zoknik, zia, biciklis lmpa, vihargyújtó, zajo mountain, meru sátor, fesztivlstor, jack wolfskin haszna

További túrabolt kereső szavak:

túrabakancs, bakancs, face, sátor, női, akció, the, túrabolt, lafuma, hanwag

Túrabolt címkékÚj túrabolt cikkek


Kupon napok az Outdoor House - ban

Börzsönyi túraajánló

Szlovák-paradicsom

A Csorba-tó

Hidegben, melegben vár a Grossglockner!

Mont Blanc: Az Alpok királynője

Túraútvonalak a Pilisben


Márkák


Túrabolt márkák

Túrabolt linkek


 
 
 
 
 
 
 
 

 

 

 
Trexpert túrabolt blogja


 Legrégebbivel kezdve
13.000 km = 1 inkubátor

Ebben a blogban közzétesszük Baranyi Antal Gábor útjának beszámolóját, amit bővebben saját honlapján, a haladastitka.hu - n olvashattok.
 
2013-05-01
Ma reggel 9 órakor, barátaim társaságában elindultam eddigi leghosszabb, 13 000km-es utamra. Az irányt Kecskemét felé vettük, ahol egy kisebb riport készül.
 Sziasztok! Megérkeztem Budapestre nővéremékhez 169 km után. Csak egy kis baj van, sajnos a kerékpárom súlya nem 70 kg, hanem 89 kg.És még csak nehezebb lesz Finnországtól, de nem éreztem meg. Puskás Zoli barátom kisért majdnem Budapestig.Jó volt egy világjáró kerékpárossal találkozni. Üdv:Toncsi,Tündi,Matyi:)
 
2013-05-03
Megérkeztem Kovács Tamás barátomhoz Kürt faluba, Szlovákiában

A mai nap 104 km-t pedáloztam.
 
2013-05-04

Szlovákiában vagyok, Zvolen előtt 20 km-re. 27 fok van.
Internet vadász lettem :)

Ma nagyon szép idő volt, dimbes-dombos táj fogadott. 131km-t pedáloztam. Letáboroztam Zvolen városban. Vásároltam benzint és képszeljétek el, rossz minőségű volt, nem volt annyi gáz hogy a benzinfőzőt elindítsa. Holnap veszek máshol benzint, így ma nem tudtam főtt kaját csinálni. Tábortüzet nem rakok, mert észrevesznek. Úgy tervezem hétfőn Lengyelországban leszek. Egész nap hátszelem volt. Jól gurult a bringám! Üdv: Toncsi


  2013-05-06

Szia mindenkinek :) Ma jó sok csúcsot másztam meg, nem nagyon akar menni a gép 8%-os emelkedőkön, de kb 2 hónap és bele rázódom. Ma 29 fok volt. Sokat gurultam. Vásároltam benzint és most már tele van a pocim húslevessel és nutellás rizzsel. Sok embernek ajánlom, nagyon finom. 120km-t gurultam ma, fantasztikus táborhelyem van Dolny kubin után a folyó parton. Holnap Lengyelország! :) Üdv: Toncsi
 
Itt vagyok Dobczyce város előtt. Ma hosszú napom volt, 140km-t mentem. Holnap kevesebbet fogok és hívom a Rádió 451-et Krakowból.
 
2013-05-07

Üdv mindenkinek :) Jedrzejow előtt táborozom 9km-re. Sajnos az idő elromlott, délután 18-kor elkezdett szakadni az eső, de semmi baj hoztam 2*3 méteres túlélő ponyvát így van bőven száraz helyem, plusz az orosz expediciós sátor, amit a Trexpert bolttól kaptam. Nektek napi szinten az Usztrunul kft-től kapott ebookról írok, szintén az általuk biztosított mini-laptopon tárolom és töltöm fel a készített képeket, videókat. Ma 100km helyet 110km-t gurultam. Olyan a táj, mintha Angliában tekernék, fel 7% emelkedők, le pedig 5% és egész nap 300 méteres szinten tekerek.
Sziasztok barátaim és rokonok :)


Itt vagyok Krakowban, minden ok. Az idő kiváló eddig. Tegnap kaptam 1kg kenyeret egy boltban. Szép lassan haladok Finnország felé. Ma nem sokat tekerek, úgy terveztem 100km. Tegnapi szállásom egy kecske pásztor kerti előterében volt. Körülbelül  24 kecskét számoltam, aranyosak voltak. Üdv: Toncsi


  2013-05-08

Üdv mindenkinek! Hát, hogy is írjam, a táj ugyan olyan, mint eddig, de lassan gurulok. Brzusnia városban vagyok, nagyon várom a finneket. 115km, fel és le egész nap, de jól bírom. Remélem holnap lesz internetem. Idő ma is 34fok volt. Kérem az oldalam mindenki ossza meg, fontos az inkubátor gép!
 
2013-05-09

Sziasztok barátaim! Ma jól ment a bringa, ha sík az út akkor nincs gond. 147 km-t toltam le, Warszawa után vagyok úgy látom, hogy a litván határ 300 km-re van előttem. Beszéltem Majzik Alexandrával és párjával, várnak Helsinkiben. Csomagom is megérkezett hozzájuk, ez is jó hír. Délutáni programként megnéztem Warszawa várost, szép, de ennyi elég belőle, aki ismer tudja, hogy én inkább az erdős részeket szeretem, a kietlen tájat ahol lehet bámészkodni. Az idő még most is jó 33 fok. Itt még most kezdenek a gyümölcsfák virágozni. Nagyon szép minden :) Toncsi

2013-05-10

Ostroleka városnál vagyok, 29 fok van .Város nézés kezdődik. Mindenkinek üdvözletem!

2013-05-11

Sziasztok barátok! Ma magyon jó idő volt, de egyre több a szúnyog erre felé. 140km után Miastkowo város előtt táborhelyet néztem. Eső nem esik, de az esőnadrágot fel kellet húzni és a fej szúnyoghálót is. Egyre több a mocsaras, lápos talaj. Itt szeretnek élni a szúnyogok..
Jó pihenést mindenkinek estére. Remélem nekem is az lesz. Üdv: Toncsi

 2013-05-11
Ma vissza fordultam Magyar felé :(
Megkerestem a zászlómat, 2km után meg is találtam. És gurulok tovább Finnbe:)
Így több km lesz :)
Zászló megvan! 140km jött így össze a mai napra. Az idő teljesen megváltozott, 17 fok, nap sehol, el ment nyaralni délebbre. Ha ilyen idő lenne az egész túran nem panaszkodnék. Ja és egész nap szembe szelem volt, 23km/h sebességnél nem bírtam jobban menni. A szandálra húztam egy zoknit, amit az Usztrunul családtol kaptam szülinapomra. Nagyon szuper köszönök mindent. És még a térdem is fázott, szerencsére a Berguson túrabolttól kaptam egy nadrágot is. A nagy szél miatt a Col umbia sapkám és a rövid ujjú Columbia felsőt is használni kellet, jól elvezeti az izzadtságot. Mikor megállok nem termelek hőt, ekkor jön a lényeg, a Columbia szél és eső álló kabát, nagyon jó.
A lényeget majdnem lehagytam, Augustow város előtt vagyok 10km-re. Holnap Litvánban leszek.
 
2013-05-12
Itt vagyok Litvániában, Kazlu Ruda város mellett.
Itt nem működik az e-book sajnos, sms-t írok.
135km-t tekertem, ma is szembe szél volt. Üdv: Toncsi
 
2013-05-13
Itt vagyok még Litvániában, Panevezys város előtt 5km-re.
 
2013-05-14
 
Lettországban vagyok, Kekava városnál, 170km után. A tegnapi 150km volt.
 
2013-05-16
Ma 146km-t tekertem, szembeszél volt. Parnu-Jaagupi után vagyok pár km-re. Holnap Tallin város jön. Üdv: Toncsi
 
2013-05-17
Sziasztok mindenkinek:)
Itt vagyok Tallinnban a Viking Line hajónál, 18.00kor indul és 20.30 érkezik meg Helsinkibe. Eddig 2368km-nél vagyok és még az utolsó 20 km a hajóig is szembeszél volt. Minden rendben van:)
 
2013-05-19
A 2013 Europe bike tour május 1-én indult, reggel 9-órakor.
Legelső nap Budapesten aludtam nővéreméknél. Aztán másnap elgurultam minden Pesti támogatómhoz, a Trexpert túra bolthoz, Berguson bolthoz, és végül a Columbiához is. Május 3. napján Kovács Tamás barátomhoz, Szlovákiába, Kürt faluba tekertem el. Ott tartottam előadást a Marocco kerékpár túrámról és a közös Mont Blanc Europa csúcs megmászásáról. Másnap elindultam a Magas Tátra felé, nagyon csodálatos hely a 2000 méteres csúcsok felett még hó is volt. Csodálatos szép hely. Minden embernek ajánlom, akinek van ideje és jó túra a bakancsa, irány a Szlovák hegyek.
 
Lengyelországba érve a táj teljesen megváltozott, 5% emelkedők 300 méter magasra aztán pedig le és így tovább Lengyelországon keresztül, kicsit unalmas volt, de szép is. Autópálya nincs, mindenhol kisebb utakon közlekednek a kamionosok is sajnos.
 
Litvániába érve a táj ismét teljesen megváltozott, olyan, mint nálunk a nagy alföld. Sík, hosszú, kisebb tanyák vannak szétszórva az utak mellet. Ha megáll az ember azt nézik azonnal, hogy mit tudnak eltulajdonítani az embertől.
 
Próbáltam mindig úgy megállni, hogy ne városban legyek, mert azonnal rá telepednek az emberre, mint légy a papírra.
 
Volt egy kis zűrős dolgom is. Letáboroztam egy erdőben. Főzés és sátor felépítés után bejött egy ember nagy lendülettel az erdőbe és kirohant.
 
Vártam még egy kicsit, hogy mi lesz, aztán újból faág törések voltak és már két helyről is jöttek. Körülbelül 40-cm hosszúságú kézi fűrészel. Elő vettem én is a Columbia késemet és közben el kezdtem össze pakolni, mert úgy láttam, hogy támadás készülődik. Gyorsan kereket oldottam és kerestem nyugodtabb helyet pár km-re.
 
Így tudtam, hogy veszélyes Litvánia. Lettország kezd nyugatiasra hasonlítani, de hasonló a terep és az emberek is. Észtország pedig teljesen ki van építve, sokkal több Hotel, Camping, Panzió, Étterem, stb.
 
Május 17-én Tallinnból 18.30-kor a Viking Line hajóval mentem át Helsinkibe. Ott már vártak Majzik Alexandráék, egy nagyon finom vacsorával. Húsleves volt és babgulyás, párja, Zsolti házi kenyeret készített, 112km után. Másnap Szandival elmentünk Helsinki várost megnézni fotóztam és videókat rögzítettem a filmemhez.
 
2013-05-20
Amit tudni kell Helsinkiről, pár mondattal leírom nektek.
Ide érkezve, Május 17. napján, 20.30 órakor legurulva a hajóról szép dolgokat láttam. Finnország főváros és egyben legnagyobb városa. Az európai kontinens legészakibb fővárosa. Helsinki városát 600 000 ember lakja körülbelül. Finnország déli részén, kelet-nyugati irányban, középen, a Balti-tenger mentén a Finn-öböl partján fekszik. Számos öböl és félsziget tagolja, valamint 315 sziget is található a területén. A város történelme nem túl régi múltra tekinthet vissza, I. Gusztáv svéd király alapította a Vantaa folyó torkolatánál, a rivális hansa város, Tallinn ellensúlyozására.
 
 2013-05-21
A sok pihenés után újra elkezdtem utazni, nagyon jó érzés. Ez a táj fantasztikus. Helsinkitől 117km-t tekertem, két oldalt az út mentén rengeteg vörös fenyő között. Nagyon szép, csend és nyugalom, Aki ezt olvasa jó lenne ha látná is. Ezt szavakkal nem is tudom leírni. 23 fok volt egész nap. Sairakkala város után táboroztam le, egy csendes tó közelében. Úgy érzem kezdek szerelmes lenni a lenyűgöző tájba. Imádom a vadregényes helyeket! Üdv: Toncsi
 
 2013-05-23
123 km után Tammijarvi városnál táborozom egy patakhoz közel. Egész nap 18 fok, semmi eső, de szembeszél van. Itt már egyre kevesebb az ember, nagy a csend és fenyő illat mindenhol. A fa kitermelés nagyon megy itt. Lehet érezni, hogy napról napra egyre hidegebb van.
 
 2013-05-23
 
Ma 107km-t tekeretem, lassan megyek, mert a táj nagyon szép. Aanekosinal táborozom. Az idő egész nap 23fok volt, eddig semmi eső , inkább este lesz, be van borulva, de majd meglátjuk mi lesz este. Medve csengő itt van a fejemnél. Lehet hogy a vacsorát, amit készítettem megérzi. Egy medve 50km-ről kiszagolja hol van kaja. Egy kis probléma hogy tegnap valami légy megmarta a jobb lábamat és fel van egy kicsit dagadva térdhajlatnál, calciumot már szedtem, reggelre remélem le húzódik, ha nem akkor várok vele. Aztán szerzek alkoholt, pálinkát vagy valami erősebbet borogatni. Szép lassan haladok északra, van még hátra Nord Kappig telózni valóm, de nagyon várom, hogy ott legyek. üdv: Toncsi
 
 2013-05-24
Sziasztok!. Amikor leírtam hogy 19fok van eltelt kb 1 óra és a hőmérséklet 25fok lett. A nap elkezdet nyújtózni. 117km után letáboroztam Oravankyla előtt. Még most is meleg van. Ma kértem egy házikótól vizet, mondták, hogy menjek utánuk az egész lakáson keresztül, furcsa volt, de meglepő, hogy az idegenekkel, hogy viselkednek. Amíg én vízzel felpakoltam, hozott nekem jégkrémet, aranyos volt nagyon.
Gondoltam ha már ilyen sok fenyőfa van körülötem, akkor használjam ki a túlélési dolgot. Összeszedtem pár száraz fenyőfa ágat és a rajtuk lévő zöld leveleket össze raktam egy zacskóba, jó lesz a hidegebb tájra fenyő teát készíteni. Jó lenne szerezni majd fenyő gyantát is, sok benne a tápanyag és vitamin. A fenyő teában olyan sok c vitamin van, mint 10-20 citromban. Nagyon egészséges. Egy jó tanács, karácsonykor ne dobjátok ki a fenyőfát:)
 üdv:Toncsi
 
2013-05-25
Ma szép időm volt! 5fok egész nap, csodalkozom, hogy itt ilyen idő van. Nagyon örülök neki. 107km-t pedáloztam. Holnap elérem Oulu várost, ami tengerparton van. Szombati nap nem sok autóval talákoztam, az embereket sehol sem találom. Gondolom pihennek, kihasználják a jó időt, én is azt csinalnam ha ilyen helyen élnék.
 
2013-05-26
Ma ismét szép idő volt és most is 23fok van. 113km-t pedáloztam. Tengerparthoz közel vagyok itt táboroztam egy családi háznál egy folyóhoz kb 10méterre. Haukipudas városnál.
Ma 3000km-en túl vagyok.
Aki ezt olvasa és bízik a teljesítményemben támogassa célom, 1km-t 500ft-al, csak ennyit szeretnék . Üdv:Toncsi
 
2013-05-27
Tervole város előtt vagyok 16kmre.
Ma elhagytam a tengerparti szakaszt. Holnap elmegyek megkeresem a Mikulást Rovaniemi városban. Remélem otthon lesz, nincsen dolga:)
123km mai teljesítésem és 26fok volt sok hátszéllel. Akinek tüzifa kell, itt van rengeteg :)
 
2013-05-28
Sziasztok! Itt vagyok Rovaniem város után 14km-re. Nagyon szép a táj. És az utak is nagyon jók. Idő ma is 29 fok volt. Holnap kezdődik az a szakasz, ahol nincs ember csak néha. Ma is csak nagy városban találkoztam velük. Ma sikerült a pihenő időben, többször is horgásztam, de sajnos semmi nem volt. De nem adom fel, majd többször is próbálkozom.
 
 2013-05-29
 Bővebben: [katt]
  
127km-t letekerve találtam egy jó táborhelyet Sodankyla város után a folyó parton. Ma többször is próbálkoztam horgászni de semmi. Lettországban volt egy jó hely, ott volt kapásom is, csak sajnos elment. Ma 29fok volt, komolyan mondom ahogy egyre északabbra megyek melegebb van.
Csendes Zoli barátom ha ezt olvassa, van egy jó sztorim. Annó jöttünk hazafelé, nem tudom melyik évben volt, a szlovákiai részen a duna menti kerékpár úton. Ki voltunk mint a kutya, pihenni szerettünk volna, egyszer csak szembe jön velünk egy szőke bombázó csajszi, egy szál fürdőruhában gorkorizva. Jó érzés volt ,majd lepihentünk a 35fokban. Hetekig nem voltunk nők közelében, gondolhatjátok jó érzés volt ilyet látni.
 
 2013-05-30
Ma úgy keltem fel reggel, hogy nagyon meleg volt és szép a táj. És éreztem ma lesz az a nap, hogy horgászok és fogok is valamit. Elkezdtem... kb 5perc után volt egy kapásom de sajnos elment. Úgy döntöttem maradok, nem adom fel és újra, újra dobtam, villantóztam és egyszer csak rákapott valami, nem tudtam mi az és erőlködtem vele kb 3percet.. egy kb 80cm-s csuka volt rajta és kihúztam! Nagyon szívesen megkóstoltam volna, csak 10körül volt az idő és így vissza engedtem. Nagyon könnyű így horgászni, a spéci horgász cuccokat a szentesi Sneci bolttól kaptam, Halász Imitől, ha olvasod nagyon köszönöm.
 
Ma 114km-t tekertem, táborhelyem Kakslauttanen, egy házaspárnál van, kaptam tőlük mindent, rendesek nagyon a finn emberek. Úgy számolom, hogy holnap alszom már csak sajnos Finnországban, utána Norvégia kezdődik. Üdv:Toncsi
 
 2013-05-31
 
134km-t tekertünk ma. Össze találkoztam egy német sráccal, együtt megyünk Nordkappig. Táborhelyünk, Kaamasmukka előtt van pár kilóméterrel.
  
2013-05-30
Ma úgy keltem fel reggel, hogy nagyon meleg volt és szép a táj. És éreztem ma lesz az a nap, hogy horgászok és fogok is valmit. Elkezdtem... kb 5perc után volt egy kapásom de sajnos elment. Úgy döntöttem maradok, nem adom fel és újra, újra dobtam, villantóztam és egyszer csak rákapott valami, nem tudtam mi az és erölködtem vele kb 3percet.. egy kb 80cm-s csuka volt rajta és kihúztam! Nagyon szívesen megkóstoltam volna, csak 10körül volt az idő és így vissza engedtem. Nagyon könnyű így horgászni, a spéci horgász cuccokat a szentesi Sneci bolttól kaptam, Halász Imitől, ha olvasod nagyon k öszönöm.
 
Ma 114km-t tekertem, taborhelyem Kakslauttanen, egy házaspárnál van, kaptam tőlük mindent, rendesek nagyon a finn emberek. Úgy számolom, hogy holnap alszom már csak sajnos Finnországban, utána Norvégia kezdődik. Üdv:Toncsi
 
 
2013-06-02
Sziasztok! A tegnap napot bepótolom mert nem volt internetem az ebookon, szó szerint a semmiben voltunk. De a táj lenyűgöző volt. A mai nap norvégiába értünk. Kicsit vissza tekerek időben a finn részre mi történt. Tegnapi nap sokat pihentem és fürödtem, nagyon jó volt a táj szépségében gyönyörködtem. Ivola Anari és Inari város között,mesébe illő, szóval leírom. 38km a város között.a viz olyan tiszta hogy inni lehet belőle. az út nagyon jó minőségű és 35fok volt sehol egy felhő az égen, teljesen tökéletes időben tekertem ott. Aztán Inari város után találkozt am egy német sráccal, 25 éves Péter a neve. Mesélte, hogy volt neki egy kis zűrje litvániában és ugyanannyi km-nél tart mint én de úgy emlékszem kicsivel többet gurultam. Pihenés képpen beszélgettünk, majd úgy döntöttünk hogy ő is arra megy mint én Nordkappra és elindultunk. Nagyon rendes srác. én azt nem értem hogy lejtőn 50km/h-val megyünk, akkor is teker hogy leelőzzön, de mondtam neki, hogy az én kerékpárom súlya 85kg az övé 53kg nem bír velem versenyezni. Ja és akkora sátra van hogy 4 ember simán bele fér és 4kg a súlya, az enyém csak fele. Ő kb 8000km-t teker ezen a szép vidéken 4hónap alatt. Holnap lesz meg egy hosszabb utunk aztán pihenünk úgy beszel tük.
 
Lesz internetünk is és aki olvassa nyugodtan keressen meg. Finnországba vissza térve azon a helyen mentünk el ahol minden évben 1860tól dübörög az aranyláz . Fantasztikus jó fesztiválok lehetnek és főleg horgászni vissza szeretnék jönni, majd rá beszélem az Usztrunul családot hogy látogassuk meg, csak nem kerékpárral.
 
Finnországban 1400km-t tekertem, soha nem felejtem el, nagyon rendesek az emberek mindenhol és a táj lenyűgöző.
 
Norvégiába a táj, ahogy Puskás Zoli barátom mondta megváltozik és tényleg fantasztikus szép táj vár minket, kb 1 hónapot töltök itt.
 
Táborhelyünk 148km után Lavista város, elhagyva egy folyónál, ami a tengerbe folyik és a folyó fölött sziklás hegyre néz ki a sátram és hosszan hatalmas nagy hosszú vizesés zúdul le a magasból.
 
Meg volt a vacsoránk is, gulyásleves, amit a Hunor Coop vezérigazgatójától, Mészáros Zoltántól támogatásra kaptam, ha ezt Mészáros Zoltán Úr olvassa akkor Norvégiába érve megláttam az első Coop boltot. aztan a leves után jött a szokásos kedvencem, nuttelás rizs. Minden ember azt mondja fú,j de nagyon finom és sok benne az energia. Most már abba hagyom, holnapra is kell valamit írni.
  
Üdv: Toncsi, Péter
 
2013-06-02
 
Bővebben: [katt]
Üdvözlök mindenkit Hanningsvagból 172km után.
Nordkapp most már csak 34km, holnap eltekerünk és vissza.
Ennyi lesz a holnapi küldetésünk. Kaptunk szállást is, holnap valamikor Péterrel eltekerünk Európa legészakibb pontjára. Úgy tervezzük hogy pihenünk, én szeretnék 1 napot igazából. A taj fantasztikus, ahogy Puskás Zoli barátom mondta. Ide érdemes eljönni körülnézni. Olyan nagy hatalmas sziklák vannak a tenger felett, hogy jó ránézni és megörökíteni. Ez a film fantasztikus lesz és mind egy nagyon jó géppel veszem fel full hd minőségben. Ma volt egy 4 órás norvég eső turnusunk, de jó érzés volt mert 1 hónapja nem volt eső és kaptam a második fő szponzoromtól a Columbiától egy Omni-Wick Evap tipusú Omni-Tech , piros jackit, nagyon jól birja a vizet. nagyon meg szerettem.Legjobban az Omni-Shade baseball sapka tetszik, nem tudom leszedni a fejemről:) de heti egyszer kimosom és nagyon jól bírja. Mindenkinek ajánlom!
 
Elértük a Nordkapp alagutat, ami 6673méter hosszú volt. legurultunk 221 méterre a tengerszint alá, mérőm szerint 69km/h sebbességgel, 7fok volt.mondhatom azt is jó érzés volt, de felfelé már nem annyira.. de lassan fel tekertem a 7%-os emelkedőn. És aztán jött a szép dolog, nem tudom aki ezt olvassa látta-e az afrikai filmemet, ott benne volt hogy francia riviérán minden négyzet cm be van építve és itt amikor kijöttem a hosszú alagútból, csodálatos sziklás hegyek voltak körülöttünk.Az eső elállt és a napsugarak megvilágították a csodálatos sziklás részeket, gyönyörű volt.Egy-két helyen minden fajta színes házikók voltak a tengerpart körül. Holnap valamikor facebookon írok hogy mikor vagyok Nordkappon a szentesi zászlóval. Megpróbáljuk Sipos Zsolti jóbarátommal összehozni hogy ti is lássátok hol is vagyok igazából.
 
Mai nap 4000km-en túl vagyok. aki bízik a teljesítményemben támogassa a szentesi Dr Bugyi Istvan Kórházat, egy inkubátor gépre gyűjtünk, 1km 500huf, vagy aki többet szán annak nagyon köszönöm, hogy bízik bennem!
 
2013-06-03
Itt vagyok Nordkappon, az idő esős, ködös, 6 fok van, itt alszom, várok reggelig.
 
2013-06-05
Sziasztok, elhagytam Nordkappot 103kmre, Solberg előtt pár km-re vagyok. 11 fok van egész nap. Nincs jele az ebooknak sajna. Fjordban táborozom.
  
2013-06-06
Sziasztok barátaim és rokonok! Az elmúlt pár napban nem tudtam írni, mert nem volt 3G az ebookomhoz, de most bepótolom. Nordkapp csúcs támadásom 18 órakor kezdtem és 34km volt a táv. 21.20 perckor fent is voltam. 22km-nél minden teljesen megváltozott. A szél nagyon nagy lett, üres bringával nem is birtam volna felmenni, mert elfújt volna a szél. Láttam olyat aki tolta lefele is. Úgy voltam vele, hogy én felmegyek. Gondolkoztam azon is, hogy keresek szélcsendes helyet, de sehol sem láttam. A szélsebbesség 65km/h volt, plusz az eső is szakadt. Rosszabb volt, mint a 4808 méteres Mont Blanc megmászása. íutána sikeresen felértem, gyorsan csináltam videót és képeket, aztán volt egy német srác aki gyalog volt és az étterem alatti részen, ahol nem esett eső és szél sem volt megfőztem és aludtam egy jó 8órát kb. Reggel 9.45 perckor szép tiszta idő volt, szétnéztem. Nagyon szép hely. Aki teheti jöjjön el, csak kocsival, de lehet gyalog is és bringával 33nap alatt ha jól emlékszem. Aznap elindultam egyedul visszafelé. 104km-t tekertem egy kis sziklás részben táboroztam le. A kis patakban megfürödtem, ami a tengerbe folyik.
 
Tegnapi nap 107km-t pedáloztam, idő 22fok és sehol az égen egy felhő sem, úgy mint most. Csak most kb 26fok. Tegnap találkoztam egy francia 45éves férfival, aki nagyrészt bejárja a világot kerékpárral. Majd jön Szentesre is valamikor októberben azt mondta majd ir smst. Ma pedig egy német nővel, aki nordkappra megy úgy, mint a többi bringás, egyedül indult neki kb 40körül lehet. Az emelkedőn tolta fel a bringát.
 
Most pedg Alta várost hagytam el kb 15kmre és lassan csordugálok a kerékpárromal Osloba. Ma vásároltam 2kg kenyeret és egy nuttelát meg egy zacskó kekszet, több mint 4000 ft volt. Úgy látom nem az én pénztárcámhoz van szabva Norvégia. Este megírom a délutáni kis utazásomat, hogy érdekesebbek legyenek nektek az otthoni napok.
 
Holman Istvánnak, ha ezt olvassátok szóljatok, mert a [katt] céggel küldeni kell kaját Svédországba. Nagyon fontos lenne. Mert úgy látom senki nem jön ki északra velem tekerni és kaját kell küldeni. Ez alatt a pár nap alatt le kellene tisztázódnia. Nagyon fontos! Üdv: Toncsi
 
 2013-06-07
 
A mai nap szép volt, 22-27 fok között ingadozott a hőmérséklet. Reggel korán keltem, de meg volt a 10 órás alvás, Mentem egy pár km-t, szembe jött velem egy másik francia srác, nem sok volt neki már Nordkappig. Ez a hely olyan lehet mint spanyolban zarándokút. Mindenki oda megy, de tényleg fantasztikus hely. Aztán gurultam tovább, nagyon szép látvány tárult elém, pedig azt hittem, hogy Svájc, Ausztria, Németország szebb. De így, hogy több napja pedálozok Norvégiában egyre jobban tetszik. A táj mesébe illő. Főleg amikor a hegyet látod tükröződni a tengerben, és nem tudod melyik a valós, nem tudod hol választódik el a hegy és a hegy tükörképe. Ezt leírni nem is lehet csak látni. Aztán volt egy 402méteres csúcs a mai nap folyamán. Összevigyorogtam egy német sráccal, aki kocsival állt meg ott. Lent a tengernél 22fok volt, fent pedig majdnem mindenhol hó borította a tájat. Olvadt a hó, én pedig izzadtam mert meleg volt. Ma horgásztam is. Volt egy kapásom, de 1 percig erőlködtünk mindketten és sajnos elszakadt a damil. Holnap újra próbálkozok, hátha lesz siker Norvégiában is. Itt az út mentén 10-20 kilométerenként vannak pihenőhelyek.Van kuka,wc,pad,viz. Nekem nagyon tökéletes, luxus a hely.Itt egy estereb camping 25euro, sajnos nagyon drága,de én szeretek vadkempingezni. Táborhelyem straumfjordnes utan van pár km-re. Úgy látom holnap nem lesz jó az idő, mert sok a felhő az égen. Eddig csak Nordkappon meg Lengyelben esett. Jó lenne ha ilyen szép lenne az idő végig. Üdv: Toncsi
 
2013-06-10
Bővebben: [katt]
Üdvözlök mindenkit!
Reggel úgy keltem ahogy ígértem.6 fok volt és eső volt kilátásban. A reggelim fehér szalonna volt, és az, amit Szunyi Mihálynak, nevelőapumnak küldtem ki Helsinkibe. Ez a mennyiség Svédország Boras városáig kitart.A Szunyi mamától kapott házi tészta is elegendő még 1 hónapra.Köszönöm nekik!
Körülbelöl 14 km-t tekertem, majd egy 227méteres csúcs várt rám.Nem sok időm volt rá,gyorsan megmásztam és gurultam tovább.
Az út szélén a hó olvadásától a glecser patakok úgy megduzzadtak, hogy volt öröm nézni és fotózni. 10 órától kezdve 20°C volt. Nekem kellemes ilyen időben bringázni. Horgásztam is, de nem volt kapás, ezért inkább a tájjal foglalkoztam, amiről Puskás Zoli barátom is írt nekem.A Sorfjrden rész nagyon szép. Sokan mondták, hogy az északi részen nem a E06-os útról szép, hanem a túloldalról. Ott hajóztam 40percet 44 koronáért, ami kb 1700ft, de megérte a látványért. A 868-as úton mentem.Csodálatos szép volt.136km után Nordkjosbotn város után táboroztam le a tengerparttól kb 15 méterre. A Bergusontol kapott támogatást, a gortex spd cipőt használni kellett.El nem maradhatna, nagyon megszerettem. 15fokban a Hotarolos Omni~Heat Columbia felső nagyon spe ciális, tényleg kiváló.Helly Hansen felsőkben vagyok. A Columbiától kapott esőkabát ugyanúgy bírja a vizet mint eddig.Belegyűröm a táskámba, és semmi baja, nem szakad és nagyon szélálló is. Teljesen elégedett vagyok a cuccokal, kiválóak.
 
 
2013-06-10
Sziasztok!
Előkerültem. Tegnap nem volt jelem, így nem írtam.
Tegnap 108km-t pedáloztam. A tengerparton táboroztam és dagályra keltem fel. Majdnem a sátor sarkát csapdosta. Az idő teljesen rossz lett.15°C-ra csökkent a hőmérséklet,de nem esett az eső máig.
Ma délutánra elállt az eső, most 8fok van.Fürödtem a hegyekben olvadó hó vizbén, ami kb 3-4°C-os lehet. Kíváncsi vagyok meddig lesz ilyen idő. Jó, hogy nem nyári hálózsákot hoztam.Minden speciális cuccom itt van, ami kell a túléléshez ilyen időre.113 km megtétele után Anasi városnál táborozok. Mindenhol katonák vannak már 3napja. 1940ben volt a Navori csata.
 
2013-06-12
 
Hello mindenkinek, aki olvassa.Egész nap 10°C volt. Néhol esett, néhol nem.Láttam szivárványt is.A látvány lenyűgöző volt.Lekanyarodtam ma az E06-os útról, aztán visszatekertem.Volt egy olyan rész, ami biztos tetszene azoknak, akik szeretnek sziklát mászni. Kopár sziklafalak voltak mindenhol. Van amekyik tű hegyes volt, és volt, ahol görbülő csúcsok voltak. Egy- két helyen még hó is volt rajtuk. Csodálatos szép volt,főleg amikor a szikláról csurgodt le az olvadó hó, és messziről rásütött a nap. Messziről olyan, mintha aranyből lenne a szikla.Sok alagúton gurultam át.Ha jól tudom, 8 db volt. A leghosszabb majdnem 4 km hosszú.Az eddigi leghosszabb alagút, amin áthaladtam az a nordkappi alagút volt, ami majdnem 8 km hosszú és a tenger alá megy le.Most is 7°C van,de kezdek hozzászokni.Valahol majd szaunázok, de nem tudom még, hogy hol. Mai teljesítményem 105 km volt, ma léptem át az 5000 km-t.Táborhelyem Strinda után van.
 
2013-06-12
Ma reggel 2 fokra keltem. Kicsit tornáztam, hogy bemelegedjek. Összepakoltam, reggeliztem, aztán indultam tekerni. Ahogy ígértem, jó idő lett. 23 fok volt egész nap.
Volt egy kis gond az alagutaknál. Nem volt jó az egyikben a lámpa, tök sötétben mentem és a fejlámpámban pont lemerült az akkumlátor. Összeeszkábáltam egy kis fényforrást. Hála Varga LAci barátomnak, aki az usb töltőmet készítette. Ha valakit érdekel, nagyon jó, jobb mint a bike2usb. Ugyanúgy agydinamóról tölt, csak speciális cucc.
130 km-t tekertem a mai nap folyamán.Kicsit megtekerem majd a napokban a bringát, mer t június 22. vagy 23. napjára Oskóban kell lennem. Majd meglátjuk, hogy haladok.
Sajnos drága hely Norvégia, nem az én pénztárcámnak való. Fauske város után táborozok.
 
 2013-06-14
 Ma reggel úgy ébredtem, hogy jót fogok tekerni, és úgy is lett.
Volt egy álmom. Hazarepültem, vagy nem is tudom, de a bringám és a sátor ott maradt, ahol táboroztam.Otthon mindenki várt, akire számoltam, legfőképp a nagy családom és a barátok, mindenki ott volt. Volt egy vacsora, úgy emlékszem marha vagy birka pörköltet ettünk. Beszélgettünk, és elsőként keltem fel az asztaltól. Mindenki azt gondolta, hogy mesélni, szónokolni fogok. De mondtam, hogy ne haragudjatok, de én elmegyek. Mindenki kérdezte, hogy hova megyek? még csak most jöttél és máris elmész? Azt válaszoltam, hogy ne kem van egy küldetésem, amit teljesítenem kell az álmomat, a célomat. Álmom, hogy sikerüljön a túra, a célom pedig, hogy az inkubátor gépet meg tudjuk vásárolni a kórháznak. Felébredtem.
Jó érzés volt, hogy újra a sátorban vagyok. Aztán indult a nap: pakolás, reggeli torna, és reggelire jó kis szalonna hagymával és kálciumos vízzel. Minden jól ment, délre már 61 km-nél tartottam.
Akkor néztem, hogy a mai napra a csúcs mászásom 33 km volt felfele, Norvégia északi sarkkörhöz. Most itt alszom fent a menedékházban 104 km után.
Ha ezt olvassa Szentes város polgármestere, Szirbik Imre, üzenem neki: megvan a fotó, amit kért tőlem, teljesítettem a küldetést. Ha nem olvassa, kérem valaki rakja ki a médiába, újságba, rádióba, vagy mondja el neki személyesen
Üdv: Toncsi Norvégia északi sarkkörről
  
2013-06-14
 Bővebben: [katt]
Ma reggel kinéztem a menedékházból és sajnos rossz idő volt. Elindultam, jó hosszan gurultam, 13órakor már 80km-nél voltam, de egész nap csepergett. Nem baj én már hozzá szoktam az esőhöz. Egyszer jó idő van, egyszer nem. Ilyen szép időben és jól haladással majdnem egész nap tudtam filmezni, hogy ha haza megyek az emberek akik nézik majd a filmem át tudják érezni, hogy mit érzek én ilyenkor. Remélem Zsolti barátommal megcsináljuk a negyedik filmünket is.
A hőmérséklet 12fok egész nap, a mai táv 140km lett.
Osloi barátaimnak üzenem hogy szép lassan gurulok arra, a filmeim nálam vannak laptopon, szeretném hogy nézzék meg.
Táborhelyem Elsfjord kereszteződésnél van, az E06 után.
 
2013-06-16
Ma a szokásos norvégiai időjárás volt. volt amikor esett, volt amikor nem. Egész nap kellemes 14fok volt. Érzem, hogy teljesen hozzá vagyok szokva. Vacsora után 10 fok volt. fürödtem a duzzadó patakban. Nem érzem annyira a hideget.Ha most lenne egy hirtelen időjárás változás mint pl. Finnországban, az lenne a rossz, nem ez. 105 km után szakadó esőben kerestem táborhelyet.
A Trexpert Túrabolt támogatása, a Red Fox Comfort 2 típusú sátor tökéletes erre az esős időre. Mindenkinek ajánlom, hogy vásárolja meg, ha északra megy túrázni. Készítek majd róla videót is, abban a pillanatban, a mikor nagy eső és szél lesz. De szerintem a videó elkészítéséhez Izland lesz a legalkalmasabb.
A Columbia kabát ugyanúgy bírja az esőt, kiváló. A Bergusontól kapott Enduro esőnadrág 20000 mm csapadékot tökéletesen jól állja. Plusz még a NortWave Gore-Tex cipő speciális.
Ha ezt olvassák a szponzorok: Nagyon jók, köszönöm szépen.
 
 2013-06-18
 Reggel felkeltem, csodálatos idő volt, 7 fok. Szép lassan melegedett a levegő, egészen 19 fokig. 374méteres kis csúccsal kezdtem a napot, 9:15-re meg is másztam. Azért tudom ilyen pontosan mert ma volt a szentesi Rádió 451ben élő adásom és ekkor értem fel. Próbálok internetet keresni hogy tudjak képet küldeni, de sehol sem találok.
Fent a síkon pici tavak és patakok vannak mindenhol. A hegyek itt még havasak és csodálatosak. Egész jól mentem ma, 13km-t pedáloztam, szinte egész végig patakok mentén, kis völgyekben. Délután jött a szokásos eső, igazán jól esett, még filmeztem is. M ost itt vagyok Grong város előtt kb 6 km-re. Bocsánat barátaim és rokonok, hogy nem vagyok bőbeszédű most, tudom azt gondoljátok hogy egyedül rossz és már mennék haza, de nem, egyre jobban kezdek belejönni. Most érzem úgy igazából hogy utazom, túrázom, nincs honvágyam haza.
Üdv: Toncsi
  
2013-06-18
Sziasztok! :) A Namsen folyó mentén reggel felkeltem és összepakoltam 9 fokban és neki indultam a mai napnak. Grong városban bevásároltam, utána indult a nap. Egész nap 12 fokos borús idő volt, egyszer-kétszer sütött ki a nap. De szép nap volt ez is. Egy tó mentén bringáztam a Snasvatnetnél, horgászás nem volt. Minden nap 12órára legyen meg a 60km, utána pihenés délután. Ma lejöttem az E6-os útról. Nem kell megijedni csak kicsit északabbra megyek, most nem tudok Trondheimig bringával menni, így a 755-ös uton megyek majd, hosszabb egy kicsit, de nem tudok mti csinálni. Lesz még egy hajózáso m is holnap. A francia barátom akivel találkoztam azt mondta hogy ingyenes a hajó, majd kiderül.
Táborhelyem Straumen előtt van 9km-re a 761es úton valahol egy patak mellett, 117km a mai eredményem.
 
 2013-06-19
Táborhelyem az E6 úthoz közel, Ulsberg után 5km-re van. Tegnap 107km volt, ma 120km.
Ne írjon senki, minden rendben van. Csak internetem nincs itt.
 
2013-06-20
125km-t tekertem reggel, volt egy kis eső, utána 20 fok.
 Dovre városnál táborozom.
Sajnos a sok facebookos beszélgetés miatt elértem a havi limitet az internetemmel, addig is sms-ben számolok be utamról.
 
 2013-06-22
 Ma is 128km jött össze :) Versenybe is szálltam :)
 Holnap elmondom.. Táborhelyem Jaren.
 
2013-06-24
Sziasztok barátaim! Megérkeztem Norvégia legdrágább városába, Oslóba, 54 nap után. Eddig 6465Km.
A szentesi Kátai Judittól és férjétől Rabatin Zsolttól kaptam szállást pár napra.
Hát azt kell mondanom fantasztikus volt a fjordok országa, 1800km-t tekertem le ott. Azt kell mondanom, hogy volt részem esőben majdnem minden nap.
Nagyon barátságosak és segítőkészek az emberek mindenben. Kaptam tőlük kerékpáros mellényt, teát, kekszet, gyümölcsöt, szállást meg sok-sok mindent.
Nordkapptól majdnem végig az E6-os úton gurultam le Oslóig, teljesen ki van építve, az út mentén WC, pihenőhely, mindez patakok mellett.
Nagyon sok kerékpárossal találkoztam útközben, ez olyan mint Spanyolországban a zarándok út, mindenki oda megy.
Egyre jobban élvezem a túrát. Nincs olyan, hogy haza mennék mert unom vagy elegem van belőle. Nagyon várom Izlandot. Onnan fog kezdődni az igazi kaland.
Egyedül vágok neki, nagyon kemény lesz, készülök rá nagyon, fejben és fizikailag is.
Üdv: Toncsi, Oslóból
 
2013-06-25
 
Oslo az Oslo-fjord északi végénél fekszik. A fjord, amelyet a várossal átellenben fekvő Nesodden-félsziget csaknem kettévág, a várostól délre fekszik, a többi irányból zöld dombok és hegyek veszik körül. A város közigazgatási területén belül 40 sziget (a legnagyobb Malmoya) és 343 tó (a legnagyobb a Maridalsvannet) található – ez utóbbiak egyébként fontos forrásai a város ivóvizének. A legmagasabb pont a 629m magas Kirkeberget. Bár Oslo népessége más fővárosokkal összehasonlítva nem nagy, szokatlanul nagy a területe, amelynek kétharmadá ;t védett erdők, dombok és tavak teszik ki. Számos parkja és nyílt területe szellős és zöld képet ad neki.
Oslo éghajlata nyáron viszonylag meleg, a nyári hónapok átlagos napi csúcshőmérséklete meghaladja a 20 °C-ot. Általában a lehűlés október vége felé érkezik. Az eddig mért legmagasabb hőmérséklet 35 °C volt (1901. július 21-én). A telek hosszúak és hidegek, a januári középhőmérséklet 4,3 °C. A hóesés egyenletesen oszlik el a téli hónapokban, átlagosan évente 30 napig van 25 cm-nél vastagabb hótakaró. A hidegrekord -27,9 °C (1871 februárjában). Az évi átlagos csapadékmennyiség 763mm, a nyár eny hén csapadékosabb, mint a tél.
 
2013-06-25
 Bővebben: [katt]
 
Üdvözlök mindenkit! Meg volt az oslói városnézés Kátai Judittal és párjával Rabatin Zsolttal. Nagyon sok segítséget köszönhetek nekik. Tudtam pihenni és speciális kajákat is kaptam tőlük a kemény, zord időjárású kietlen tájra, Izlandra. Felszerelésként különleges technikai felsőt és kerékpáros ruházatot. Az utam során megfogom mutatni mit kaptam tőlük, nagyon jó és érdekes dolgok. A norvég pár nagyon aranyos, kedvesek, megszerettem őket. Hiányozni fognak!
Itteni saját oldalamon köszönök nekik mindent, a sok-sok segítséget. Ha valaki id&eac ute;n nyáron kerékpározni szeretne a Balaton körül, akkor tekintse meg Rabatin Zsolt kerékpár kölcsönző oldalát és próbálja ki a spéci kerékpárjait pár napra. [katt]
 
Holnap elindulok Svédországba. Az első cél Boras város lesz, kb 360km Oslótól. Szombatra szeretnék megérkezni Czap Maria Annához aki férjével már nagyon vár rám.
 
2013-06-26
Halden város előtt vagyok 12km-re. Oslóból 10 óra körül jöttem ki és elkezdett esni az eső. Azóta is esik, esik, esik. 12 fok van.
 
 2013-06-28
Hogstorp előtt vagyok 4km-re Egész nap eső, 124km a mai teljesítményem. 6600km-nél átléptem a norvég és svéd határt. Minden Ok, szépen haladok.
Üdv: Toncsi
 
 2013-06-30
Üdvözlök mindenkit! Megérkeztem Borás városba 6866 km van eddig. Jövő héten hétfőig pihenek. Kedden reggel indulok tovább. Hétfőn délelőtt elmegyünk közösen Annával és a párjával Göteborgba a túlélő csomagomért, ami Izlandra nagyon kell, amit a Szentesi Hitelszövetkezet küldött ki.
Svédország fantasztikus, hasonló, mint Finnország sok fenyővel. A sűrű fenyők között akadnak nagyobb kövek. Csak nem tudom, hogyan kerültek oda és ki rakta oda őket, csak vicceltem :) Norvégia visszatekintve nagyon csodálatos ,szép hely volt, 28 00km pedáloztam, fantasztikus volt. Mindenben volt résszem esőben, viharban, napsütésben, sok széllel.
 
Legfőbbképpen a táj jellegzetes szépsége fogott meg engem és barátságos emberekkel találkozásaim. Volt egy napom Norvégiában, a legjobb és leghosszabb kerékpárversenyébe bebírtam csatlakozni Trondheim - Oslo közötti szakaszban. Aznap nem is kellet nagyon ebédelni és vacsorázni, mert a rengeteg zsebekből elhagyott energia csokival jól laktam. Most pedig pihenő Aki írni szeretne akkor hajrá hétfő estig. Üdv: Toncsi
 
2013-07-02
 
Sziasztok barátaim és rokonok! Azt kell még írnom pihenés képpen jól érzem itt magam Borás városban Czap Anna Mária és párja nagyon aranyosak, kedvesek mindenben segítőkészek. Úgy döntöttem, hogy szerda reggel gurulok tovább. Kerékpárommal, amivel 2004 óta utazom nem sokára 91000 km-t ütöm. Jól bírja a gép. Noprvégiában Osló városban Kátai Judit és párjánál Rabati Zsoltnál rendbe, raktam a kerékpáromat. Első-hátsó fékpofákat most kellet cserélnem előre is köszönöm a Szentesi [katt] Lén&a acute;rt Lajos barátomnak és segédjének Molnár Robinak. Üzenem, ha ezt olvassa Robi, mondja meg testvérének Molnár Csabinak hogy a magnézium kockák elfogytak sajnos. De valahogy kibírom a Csongrád megye határig.
  
6400 km-nél úgy láttam hogy cserélek láncot is.
 [katt] támogatásától HG 53 Láncot felraktam, remélem, ki bírja hazáig.
 Legfőbb barátomtól nagyon sok mindent köszönök hogy eddig eljutottam Nagy Henriktől, aki nagyon jó kerékpárszerelő. Minden Szentesi, aki ezt olvassa, és baja van a kerékpárjának őt ajánlom. Én azért írom, mert tapasztalom főleg mert nem történt semmi gond a kerékkel, bírja a 85kg-t plusz én is rajta ülök. Most jön még csak az igaz kaland, Izland, ami kemény lesz.
  
Henrik barátomtól kapott Schwalbe Maraton Plus Külső gumi nagyon jók egyetlen defektem nem volt eddig szerencsére.
 
[katt] amit küldött nekem túlélő csomagot megérkezet Borás városban, és nálam van.
 
A 18kg-os dobozban volt szallona, kolbász, méz, rizs, lekvár, nuttela, leves tészta, házilag készített édes keksz, Albert keksz, energia magok, zacskós levesek, Magnézium, Kalcium, fogkefe, fogkrém. Minden, ami szükséges dolog.
  
Akik küldték nekem nagyon köszönöm: Édes anyukám, Nevelő apukám, Nagymamámnak, [katt] , Surányi Tünde és férje, [katt] Balog Lacibá és felesége, Pap Ferenc és családja, Bagi Katika és férje Pali bácsi, Magyarné Marika néni és férje, Magyar Tomi és párja, Pulya Edina, Katona Ági és Édes anyukája, [katt] [katt]
  
Sok minden köszönök jó barátomnak Sipos Zsoltnak én csak úgy hívom. Bece neve Shipi:) Az én web oldalamat készíti napi szinten.
  
Most pedig pihenek tovább. Aki szeretne kérdezni hajrá. Facebookon elérhető vagyok.
 
 
2013-07-03
Sziasztok!
Reggel elindultam és elköszöntem Czap Anna Máriától és édesapjától Czap Károlytól. Nagyon sok mindent szeretnék nekik megköszönni. Rengeteg mindenben segítettek és sok mindent kaptam tőlük az útra, hogy sikerüljön a tervem, az inkubátorgép.
Kérem, aki ezt olvassa, támogassa kilométereimet, hogy sikerüljön a végcélom.
Nagyon jól kipihentem magam, talán túlságosan is mert ma 138 km van mögöttem. Skrea város előtt vagyok. Ma 22 fokban és szembeszélben tekertem, nem volt kellemes.
Annától kaptam egy nagyon finom csokit, svéd ne ve marczipan, 1200 kalória van benne. Fantasztikus íze van. Szerintem eddigi életem során ez a legjobb csoki, amit ettem. Megpróbálok vinni haza belőle, és aki ott lesz, annak adok belőle egy kis kóstolót.
Számításaim szerint holnap Dániában leszek. Félek, hogy nem tudok majd vadkempingezni, mert minden be van építve, de szeretnék, mert nem tudok az emberektől aludni. Aludni csendben a legjobb, ahol csak a madárcsicsergés és a patak folyása hallatszik.
 
2013-07-06
Bővebben: [katt]
 
Üdvözlet! Ma teljesen nyárias idő volt sajnos 30 fok. Hozzá szoktam a 13 fokhoz és az nekem kellemes. Majd Izlandon vissza megy a hőmérséklet, az emberi testnek nem jó ez a hőingadozás. 130km-t tekertem és egész nap szembeszél volt. Nem is nagyon veszem észre hogy ekkora szél van. Kicsit röviditettem az útvonalon 300km-el. Innfjord felé vettem az irányt, szebb a táj, a folyók a fjordba folynak lassan, olyan mint a kurca otthon. Horgásztam is de semmi sem volt. Nem adom fel. A kilométer hiányt majd behozom egy kis meglepetéssel ha sikerül. A 21es úthoz közel vagyok, Herrestrup város előtt 5km-re. Balogh Lacibáéknak üzenem hogy nagyon finom a füstölt szalonna, köszönöm szépen!
 
2013-07-09
Tegnap úgy keltem hogy tekerek 25kmt a hajó kikötőhöz, szép lassan össze pakoltam és elindultam 10óra körül, 12re oda is értem. Hát mi történt.. a hajó Hanstholm városból 1 éve nem jár!
 Mindenhol ki van írva információs táblákon és szórólapokon is. A kikötőben 1 órát bolyongtam, megkérdeztem kb 5 embert hogy tényleg nincs már? interneten is fent van meg minden. Azt mondták higyjem el...
 A következő városban van hajó, 150kmre északra. Fel hívtam Sipos Zsolt barátomat hogy nézze meg mikor megy hajó Hirsthals városból Izlandra, azt mondta kedden 11:30kor.. Akkor irány Hirthals város, számításom szerint 190km lesz ha oda érek.
13kor indultam és 20:30kor itt voltam a városban, 80kgos kerékpárral nehéz volt ekkora tempót nyomni, de megcsináltam. Ha nem értem volna ide a következő hajó szombaton indult volna, addig engem megütött volna a guta hogy itt pihengessek a búza mezőn 4napig..
 
7670km-nél járok eddig, most már vásárolok Aldiban, aztán gurulás a terminálhoz, 9kor lehet csekkolni. Ez volt az eddigi legkeményebb napom! Köszönöm Zsolti barátomnak a segítséget.
 
Üdv: Toncsi!
 
 2013-07-10
 Izland felé hajózom.
 780km légvonalban
 
2013-07-14
 
Üdvözlet Izland majdnem északi csücskéből!
  
Itt vagyok Pórshöfn város után 8km-re a 85-ös úton. A Lonafjord öbölben táborozom. Egész nap szembeszél, olyan izlandosan. 110km-t pedáloztam így is. Az út néhol aszfalt, murva, föld, pocsolya, de jól bírom, csak akkor van gond ha saras mert nehéz felfelé haladni ilyen nehéz kerékpárral. Kaja kell rendesen, mert itt nem nagyon van szupermarket. Nekem igazából a kenyér a lényeg semmi más, Szerencsére eső nem nagyon volt ma, de a táj lenyűgöző, a kamerát mindig elő kell venni mert nem bírom ki hogy ne kattintgassak és filmezzek. Holnap elérem a 66'30" szélességi fokot, ott éjszakázom. Utána irány nyugat.
Bode László is itt van Izlandon, már írt smst hogy mikor érem utol. Még pár nap kell hozzá, minden ok, haladok a saját tempómban.
  Üdv: Toncsi
 
 2013-07-16
Sziasztok! Előkerültem, nem volt semmi jel a telefonon és az ebookon sem.
Izlandon nagyon nagy viharba kerültem, nem volt gond, megoldottam, nem kell aggódni minden rendben van.
A bal lábam kicsit fáj, úgy mint Afrikából hazafelé, de tudom mi a probléma és helyre hozom. Itt a táj magáért beszél. Északon nincs semmi, benizkút is csak pár napi tekerésre van. Napokig úgy tekertem, hogy nincs ember sehol. Jó érzés, csend és nyugalom. Szép tenger, hatalmas hegyek.
 
1 napig úgy tekertem hogy nem volt aszfalt csak murva és földút. Kijöttem egy főútra, itt pedig csodálatos láva mezők mindenhol. Gőzölgő csodálatos vörös színű dombok, rotyog benne a forróvíz és a sár. sárgás pirosas szürkés a körülötte lévő hely. Volt egy olyan patak is ami meleg volt, meg is fürödtem benne. Nem minden napi dolog hogy meleg patakban fürdik az ember. A táj hirtelen változik, egyszer csak mindenhol lávamező utána pedig szép tavak, patakok és minden féle fajú madarak. 11 fok fölé nem nagyon szeret menni az idő. Reggel 5 fok utána vagy szembeszél vagy hátszél egész nap. Táborhely kereséssel nincs gondom, mert mindenhol találok, csak szél védett hely nincs. A Trexpert-től kapott sátor jól bírja, meg vagyok vele elégedve. Ha valaki megy túrázni tudom ajánlani. Holnap megyek campingbe és küldök képet, videót.
 
Addig is mindenkinek szép napot továbbra is.
 
Myvatn város után vagyok 10km-re az 1-es főúton, eddig 8239km pontosan.
Aki bízok a teljesítményemben és utam sikerében kérem támogassa a szentesi Dr Bugyi kórházat, inkubátor gépre gyűjtünk, 1km 500Ft!
 
2013-07-19
 
Sziasztok Izlandról!
Most van vége az első hetemnek, pihenek Akureyri városban. A szigeten több mint 500km-t tekertem eddig.
Nagyon kemény terep, az időjárással is sokat küzdök, de a táj gyönyörű. Reggel 6 fok aztán 10-12 fokig tartja magát. Nagyon sokszor van hogy szembe széllel kell küzdenem. Csak így óránként 12km-t teszek meg és majdnem egész nap taposom a pedált. Az emelkedők hasonlóak mint mikor Csendes Zoli barátommal voltunk Anglia-Skócia területén, 6-13%.
Itt az út mentén nem búzamező van, hanem megkövesedd láva mezők jobbról is balról is, fantasztikus. A föld forr, izzik az ember alatt, sok helyen gőzölgő dombok és meleg patakok vannak. 66"33' foknál elkapott egy hatalmas vihar, nehéz volt hogy mit tegyek, de jó kis túlélő tapasztalatokra tettem szert. A kamara töltésem is tönkre ment, de megoldottam, kicsit barkácsoltam és működik az a lényeg. Utána jött az igazi majdnem 2 napos murvás, földes út. Egy Dettifoss névre hallgató hatalmas vízeséstől kanyarodtam ki kerékpárommal az 1-es fő útra, majd nyugatnak vettem az irányt.
 Sokan kérdezik, miért teszem ezt? Ezért! Reggelente sehol senki, csend és nyugalom uralja a tájat, vagy a sík vízen a pehelyréce töri meg a csendet. Hajnalban felkelni és megnézni a napot, ahogy elő bújik a megkövesedett láva mezőn, kéken, szürkén, pirosan tarkálló színekben. Ez az igazi szabadság.
Fantasztikus, egy életre szóló élmény. Ezeket mind megörökítem képekben és filmen is. Ahogy haza gurultam filmet készítek ebből az anyagból.
 
 2013-07-25
 Lejöttem az 1-es főútról, azt kell mondjam nagyon jó itt. Fantasztikus a táj. Nincsenek nagyon emberek. Kis házikók vannak szétszórva a part mentén. Találkoztam egy kerékpárossal, elmondta merre guruljak tovább, hol van nézni való, én pedig elmeséltem neki én merre jártam és mi volt a néznivaló. Elvileg találkoznunk kell még majd valahol megint, mert ő repülővel megy haza én pedig hajóval. Pont ellenkező irányban van mindkettő.
Ma 85km-t tekertem, de ma volt életemben először, hogy felfelé toljam a bringát, sok országban voltam már, de itt 14%-os emelkedők vannak, földes murvás úton, a bringa súlya is 75kg vagy több is.
Ezen a részen látni fogok fókát is, izlandi lunda madarat és az úgynevezett szellemhajó partvidéket.
Elméletileg hajózom is majd északról délre egy másik öböl parthoz, de ezt majd pár nap múlva írom le.
Tegnap láttam egy bálnát is messziről.
Letáborozhattam egy szép helyen és pihenésképpen felmásztam egy kis dombra. Láttam a szép kék tengert és érezni a kagylók illatát, amit a víz kimosott a partra. Úgy látom az idő kezd nyárias lenni, egyre melegebb van és száraz levegő fúj. Itt már kerékpározás közben a sarki cserjek megtámadják az ember fejét, nagyon oda kell figyelni, ha nincs sapka az ember haját tépdesik, de nagyon sok van erre.
Táborhelyem Holmavik, pici kis faluban van.
 
2013-07-31
Ma jól haladtam, 74km-t tekertem és toltam a bringát. Úgy látszik Izland ezen északi részén nincs 12%-nál kisebb emelkedő. 2 és fél nap után elhagytam a murvás földes utat, de volt két kisebb domb is, 500 és 430 méteresek. Találkoztam ma egy német kerékpáros tanárral, akivel beszélgettünk 20 percet kb., kaptam tőle egy ingyen hajó jegyet így nem kell vásárolnom 2000 izlandi koronáért.
 
Táborhelyem Patreksfjorour-ban van. Holnap indulok Izland és európa északnyugati pontjára. Úgy voltam vele ha már voltam Európa északi pontján miért ne mennék el az északnyugatira is Latrabjarg-ba.
 
2013-08-04
Tegnap reggel elindultam Stykkisholmurbol nyugatnak a snaefellsjokull nemzeti park felé.
 Aznap hátszél volt szerencsére, 90km-t tekertem a nemzeti parkban a megkövesedett vulkáni kövek között egy hideg patak mellett. Sátram a snaefellsjokulli csúcsra nézett, ami 1446 méter magas. Hó borítja a csúcsát. Reggel miután elindultam 10km-en át hátszél volt, utána egész nap olyan oldal szél, hogy még az útról is lesodort kétszer. Nagyon veszélyes így bringázni, úgy voltam vele, hogy 60km elég lesz, megállok egy tóhoz közel. Olyan szerencsém volt, hogy pont van itt egy házikó nyitott ajtóval, úgy vagyok vele ha nem zavarnak el akkor éjszakára itt maradok, csak a szél miatt. Durvább mint a nordkappi vihar volt. Most ahogy írom a szöveget épp 3 bringás tolja az úton a kerékpárokat, nem lehet rajta maradni mert elborít a szél. Nem játék sajnos. Táborhelyem Langaholt előtt 3km-re van.
 
2013-08-07
 
A tegnap esti kis házikó jól jött, nagy vihar volt, a pici házikót rendesen mozgatta a szél. Reggel már nem volt olyan erős a szél, kb. 8-9km sebességgel tudtam haladni. Elfordultam délre, 40km-en át hátszelem volt, nem is kellett nagyon hajtani a bringát, 30km/h-val haladtam. 90km után megérkeztem Borganes városba.
Az északi rész nagyon kemény volt. soha sem felejtem el, 86km-t tekertem 8 óra 30perc alatt, nagyon durva volt. Holnap elméletileg Reykjavikot érem el, itt már sok a turista. Teljesen be lesz építve minden.
 
2013-08-07
Reggel arra ébredtem, hogy az Usztrunul kft által készített zászlóm nagyon lobogott a sátor előtt, ki kellett néznem mi a helyzet.. Pont jó irányba fújt a szél Reykjavik felé. Gyorsan összepakoltam és irány a főváros felé. Sík terepen 33km/h, nem is tekertem 24km-en át. Utána megfordult a szél és nagyon erős szembeszelem lett 27km-en át. 110km után pihenőt tartottam a város előtt 18km-re táborhelyet kerestem. Itt annyi autó van hogy rossz közlekedni. Nem is tudom mit csináljak, kihagyjam vagy ne, majd holnap eldöntöm. Az biztos hogy nem alszom a városban. Ma kerültem is, mert egy alagútba nem engedik be a kerékpárosokat, így 6km helyett 68km-t tekertem ott. Ma van 3. napja hogy a hőmérsék let 9 fok fölé nem szeretett menni. Hajnalban 1-2 fok pluszban és a szél is fúj.
 
2013-08-07
108km, Grandivik városban táborozom egy kempingben, már régen fürödtem normálisan. Itt még se patak se folyó, nincs semmi, olyan mint a sivatag, csak itt éles kövek és megkövesedett láva van. Ma léptem át a 2000km-es izlandi tekerésem, még hátra van 1000km ha jól számolom, vagy egy kicsit több is.
 
Reykjavik városon áttekertem, de nagyon rossz volt, semmi sincs kitáblázva, mindenhol csak autók, minden beépítve, fúj.. Utána kiértem, hosszú út és csend volt. A reggeli időjárás 1fok volt. Utána gyorsan felkúszott 16fokra.
Minden rendben van, egyre jobban élvezem, csak egy a baj, hogy hamarosan vége lesz sajnos.
 
2013-08-09
Reggel szakadó eső volt, nemsoká este van és ugyanúgy esik mint reggel. 65km lett ma, eső, szembe szél, 8% emelkedők, imádok küzdeni valamiért, hogy elérjek valamit. Ez egy betegség sajnos. Táborhelyem Pingvellir szoros. Nagyobb dologra számítottam, de szép és itt alszom közel hozzá. Majd reggel megnézem az eldugottabb részeit is, ahol nem jár turista. Fúj a szél és esik az eső. Holnapi nap Geysir és Gulwoss vízesés nézés lesz, utána szombaton vissza gurulok az 1-es főútra és balra tekerem a kormányt, a déli rész következik.
 
2013-08-09
Bővebben: [katt]
A mai nap meg lett a 10 000. kilométerem. Köszönöm a támogatást álmom megvalósításához minden szponzoromnak, legfőkébb az Usztrunul kftnek akik a kommunikáció megvalósításában is segítettek és a Columbia mindent felülmúló ruházatainak!
 
2013-08-10
 
94 km-t tekertem 9fokban, néhol esett néhol oldalról, jobbról, balról fújt a szél előröl-hátúról meg sorolhatnám. De a táj fantasztikus. Tekerés közben már messziről kb. 10km-ről lehet látni a 25méteres vízesést és oda érve a látvány lenyűgöző. Jó lenne egy kis meleg már. Számításom szerint 60 napja vagyok hidegben és esős körülmények között, ebben volt néhol 18fok is. Táborhelyem Vik város előtt van 58 kilométerre.
 
 2013-08-14
 
A tegnapi nagyon jó napom volt. Egész nap hátszél, 130km-en át. Gleccsertől gleccserig tekertem nagyon szép volt. Aztán a nagy szél jó kis vihart hozott magával. Volt egy olyan 1 óra amikor 40km/h sebességgel csak gurultam nem is kellet tekerni a kerékpárt fantasztikus volt és közben a tájat bámultam hogy milyen szép. Pedig 79km tekertem szembe szélben és szakadó esőben. Vannak olyan pillanatok, amikor ezt is lehet szeretni. Az időjárás teljesen télies 7fok és mindenhol köd látótávolság 100méter. Höfn városban táborozok. 3nap után úgy voltam kell egy kis luxus is. Ja és a képeket hogy lássátok, merre tekerek. Ezt elmondani nem is lehet csak érezni, hogy az ember ott van.
 
2013-08-21
 
Meg van a hajójegyem és várok és várok és várok. Nem nagyon tudok várni, a mai nap kicsit elmentem bringázni, megnézni Seyöisfjörour fantasztikus fjordját, ahol holnap 11.30-kor a Smyril-Line hajóval, úgy nevezet kis sólyommal, Dániába hajázóm. 47 órás út lesz.
 
2013-08-24
12 óra 30 perckor megérkeztem Dániába. Az idő nagyon jó, 25fok van. 1 hét pihenés után nagyon jó volt tekerni. Nagyon vártam már hogy tekerhessek, igazából nem tudok ennyit várni és pihenni, sajnos ilyen vagyok. Eltekertem Dánia északi részére megnézni a két tenger találkozását. Izland után azt kell mondjam hogy nem nagy durranás.
 
Szépnek szép. 68km után megálltam pihenni, egy erdőben, két menedékház is van itt. Tábortüzet is lehet rakni. Vannak vendégeim is, 5 dán iskolás túrázó és lehet sajnos nem bírok majd pihenni. De jól el vagyok velük. Holnap Svédországban visszamegyek Boras városba, van egy kis dolgom és remélem sikerül amit szeretnék és segítenek is.
Üdv! Toncsi, most már Dániából
 
2013-08-26
Bővebben: [katt]
Tegnap 8 órakor felkeltem ragyogó napsütés és úgy voltam vele, hogy aznap eltekerek Svédországba Czap Anna Máriához Borás városba. 120 kilométer után 6:30 nyereg idővel ide is értem. De volt egy 3 órás hajóutazásom. Éppen nézem a kilométerórámat, hogy 16fokban, izzadok nagyon melegem, van. Hozzá vagyok szokva a hideg klímához. Furcsa de jó érzés hogy nem fázok Izland után. Amióta elhagytam Izlandot tekerés, közben itt vannak előttem emlékezetemben a szebbnél szebb tájak. Úgy vagyok ezek után, azt sem tudom, mit nézek még meg Euróban. A sziget fantasztikus volt A küzdelem, amiket átéltem napról napra soha nem fogom el felejteni. Svédország is szép főleg a tegnap az út mellet kisebb tavak voltak, és ahogyan haladtam szép lassan kelet felé. A nap is ment nyugovóra térni és a kéken-pirosan ragyogott minden.
11000 kilométernél vagyok.
Aki hozzá szeretne ahhoz járulni, hogy a jó cél érdekében megtett túra végén a kórház megvásárolhassa az inkubátort, a Szentesi Hitelszövetkezetnél nyitott számlára fizetheti be az adományát.
  
Dr. Bugyi István Kórházért Alapítvány
Számlaszám: 80600017-10028478
 
2013-09-04
Ma nagyon izgalmas napom volt, letekertem 100 kilométert. Kisebb falvakon tekertem és egyszer csak egy nemzeti park volt előttem. Úgy voltam nem hagyom ki, áttekerek rajta. Nem volt lezárva a kapu csak egy kép volt, egy vadászgép volt lehúzva, ennyi. Úgy voltam 15 kilométert ki bírok minden terepen. Hát nem sokat tekertem kb. 4 vagy 5 km és egy fekete telepjáró megállt és egy fegyveres késes férfi kérdezte, hogy mit keresek itt. De németül én nem tudok csak kicsit értem. Azt mondta ez a terület az oroszoké ide senkinek nem szabad bejönni. Szigorúan tilos! A kerékpárt fel raktuk a telepjáróra és 10 kilométerrel arrébb kitett és jó utat kívánt. Aztán találtam egy táblát az volt rajta hogy az oroszok ott bombáztak. 1945 május 1-én hagyták abba. Ezt vettem ki. Haza megyek, utána olvasok ennek kíváncsi vagyok nagyon. De van még jó hírem is, 5 nap után elállt az eső mai nap. Holnap Berlinbe gurulok.
 
 2013-09-12
Ma elhagytam Csehországot, 135km után megálltam Horn város előtt kb. 20km-re táborozni. Holnap a Dunánál leszek és kelet felé gurulok Szlovákia felé, Kovács Tamás barátomhoz, Kurt faluba. Az idő ahogy kértem, vissza jött a 10-12 fok.
 
 2013-09-16
  
Tegnap reggel Kovács Tamás barátommal beszéltem telefonon. Vele másztam meg tavaly a Mont Blanc 4808 méteres csúcsot. Úgy beszéltük, hogy ők is párjával kerékpártúrán vannak, hazafelé tartanak. Déli órát beszéltük hogy találkozunk Komárom városban, Szlovákiában. Így is, lett 80 km-t le is nyomtam nem sok pihenéssel. Az utazásom során májusban itt voltam, meg ígértem neki, hogy hazafelé erre gurulok és pihenek nála pár napot.
Az első találkozás jó volt az én részemről 135 nap után, mert egy olyan elvont bringással találkozni, mint én és ő is olyan gondolkodású élet filozófus. Ennek csak örülni lehet. Aztán később jöttek Tomi szülei elébünk és egy jót fagyiztunk. Mindannyian eltekertünk Kürt faluba. A vacsora pedig grillezés volt. Holnapi nap eltekerünk Kenzel gyárba. Az egy híres Szlovák kerékpár gyár. Következő expedíciós kerékpáromat, amit én tervezésem szerint remélhetőleg elő készítik. [katt] Most pedig itt pihenek 1-2 napot. Szerdán tovább, gurulok Pestre. Már mindenki olvasta hogy mikor érkezek Szentes városban. Gondolom, csodálkoztok hogy miért nem hamarabb érkezek. Pihenés és lazítás képen még a magyar tengert, a Balatont körbe karikázzuk egy Szentesi lánnyal. Akinek régóta az álma plusz haza szeretne tekerni Szentesre. A táv neki 500km. Remélem sikerül neki, majd adok neki motivációs erőt. Érkezésem Szeptember 28-án, 13 órakor gurulok be Szentesre a Kossuth térre, a szökőkúthoz.
 
2013-09-20
Bővebben: [katt]
 
Tegnapi nappal megérkeztem Budapestre. Első barátnál kaptam szállást Szabó Adrienn és családjánál. Elsőként itt kóstoltam igazi magyar vacsorát. Lencsefőzeléket és jó finom húsos sonkát mellé körítve. Aztán jött a finom magyar körte, amit nem ettem 5 hónapon keresztül. Mert az északi országokban nagyon drága a gyümölcs. Végül Adrienn specialitása a gyümölcs teakészítés. Aminek nagyon jó íze van. Ma pedig eltekertem a Budapesti támogatókhoz. Elsőként a Berguson kerékpáros túraboltba ment el. Megköszöni a speciális kerékpáros cipőt, esőnadrágot, kamáslit, amit kaptam az útra tőlük. Aztán jött a Columbia teljes ruházattal láttak el: esőkabát, hőtárolós technika felső, cipővel, táskával, sapkával, pólóval, és sorolhatnám még. Következet a Trexpert bolt, aki egy Red Fox orosz expedíciós sátorral támogatott. Végül Charta Pack cégnél, aki teljes vitamin és gyógyszer készlettel el látott. Szállásom nővéremnél és férjénél szállok meg 2 napig. Holnapi nap megyek sajtótájékoztatóra 10-órára. Aztán Bugyi Kata Szentesi leányzó, jön fel Pestre vonattal, akinek az álmát közösen az én segítségemmel meg valósítjuk. Balatont körbe tekerjük. Nehéz lesz, mert a szeptemberi időjárás a Balatonon esős, szeles, hűvös, hideg reggelek vannak. Én hozzá vagyok szokva de, neki kemény lesz. Üdv: Toncsi
 
2013-09-22
Technikai gondok miatt kis késéssel érkezünk Szentesre.
Szeptember 29-én 14 órakor gurulunk be Szentesre a Kossuth térre.
 
 2013-09-24
 
Sziasztok! Ma megálltunk Balatonbogláron. Az idő nagyon jó, ez a szeptemberi hónap nagyon szép. Nincs meleg és nincs hideg. Kata is nagyon jól bírja a kiképzést. 1-2év és neki is lehet utazni kerékpárral. De nem ilyen hosszúkat és durva terepen. Azt mondja nagyon tetszik neki. Nagyon nagy köszönetet szeretnék mondani Nagy Henrik kerékpárszervizes barátomnak, először is hogy az én bringám kibírta az eddigi hosszú utam, plusz Kata is megbírja csinálni a körtúráját. Ha valakinek gondja van a kerékpárjával akkor Henrik barátomat keresse. Balatoni utazásom alatt összetalálkoztam szentes barátommal, Antal Andrással. Gondolom sokan ismerik, nagyon jó kárpitos. Holnap elmegyünk Katával bringázni a környéken, itt a Balatonon. Szerdán tovább gurulunk.
 
Üdv, Toncsi & Kata
 
2013-09-28
 
Tegnap Simontornyáról indultunk, Kecskemétig mentünk, ahol nem volt szállás, így tovább mentünk Kerekdombra. 7 óra 17 perc alatt 140 km-t gurultunk. Kati jól bírja a kiképzést, és meg vannak a következő titkos közös tervek... A Viktória üdülő két estére szállással támogatta az inkubátorgép beszerzését. [katt]
Mindenkinek ajánlom ezt a szállást, aki Nagyalföldre utazik Tiszakécske-Kerekdombra.
 
Holnap Szentesre a szökőkúthoz gurulunk, 14 órakor!
 
 

Képek:
Az előre, vagy hátra lapozáshoz, kattints a kép jobb, vagy bal oldalára.
A képek áttekintéséhez húzd az egeret a kép alatti menü feliratra.
2013. 09. 30. 22:34


Címkék: túrabolt, túraboltok(13 szavazat)
1 hozzászólás


 Legrégebbivel kezdve

Egy oldalon megjelenő elemek száma:  

 

 

Túrabolt eladó
Túrabolt logo
Figyelünk
Rád

Hívj és segítek!

Ádám vagyok és minden kérdésedre válaszolok. Hívj és tedd fel nekem a kérdéseidet a

+3630-929-0596

telefonszámon, hétköznap 11.00 - 18.00-ig.

English speaking operator call: +36 30 929 0596


Házhoz visszük!

Gyorsan és alacsony áron, vagy akár ingyen is kiszállítjuk a nálunk vásárolt túrafelszereléseket az ország bármelyik pontjára...

Házhozszállítás


 

Válassz kedvezményt!

5-10%-os kupont adunk 50.000 és 100.000 Ft feletti rendelésnél, amelyet a következő vásárlásod alkalmával használhatsz fel...

Túrabolt kedvezmény kupon

-50% alatt is találsz nálunk túrafelszereléseket és túraruhákat, érdemes megnézned mi az, amit most nem szabad nálunk hagynod...

Akciós termékek

Viszonteladói kedvezmények várnak Rád, ha Five Ten,  Kohla, vagy Zamberlan termékeket szeretnél árusítani...

Viszonteladói kedvezmények


Kiváló Garancia!

Amellett, hogy Ádám segítségét minden esetben kikérheted a megfelelő túrafelszerelés, vagy túraruha kiválasztásához, ha mégsem lenne megfelelő az általad választott termék, akkor webáruházas vásárlás esetén azt 14-napig visszaküldheted és mi becseréljük, vagy visszafizetjük annak árát.

Garancia


Lájk ajándék...

Csapj le minden héten a facebook-on közzétett, fillérekért elvesztegetett túrafelszereléseinkre és túra kiegészítőinkre.
Lájkolj most!

 

Üzenőfal


Túrabolt ElejéreTúrabolt VisszaTúrabolt KövetkezőTúrabolt Végére

Üdv, László! Igen, az üzletünk nyitva tart hét közben 11:00-18:00-ig. Üdv, Attila
Üdv, van személyes átvétel Bp-i üzletben? (László)
A honlapon nem lehet bankkártyával fizetni. A webshopos rendeléseket utánvétes fizetéssel tudjuk kiküldeni és a futárnál lehet bankkártyával is fizetni. Üdvözlettel, Attila
Üdvözlöm!
Lehet a honlapon bankkártyával fizetni?
Kedves Gábor! Sajnos, Szép Kártyát nem tudunk elfogadni. Üdv, Attila
Tisztelt Túrabolt! OTP szép kártyával tudok fizetni? Köszönettel: K.Gábor
Természetesen, kérem, írjon az info@trexpert.hu címre. Üdv, Attila
Kedves Trexpert!

Emailben felkereshetem problémámmal önöket?
Aktív az email címük?


Trexpert túrabolt 12:29: Szia! Robens Vapourt kb. 5-6 teljes tüdős fújással lehet felfújni, de lehet hozzá venni egy Robens Pump Sack nevű tároló/pumpáló zsákot, azzal is lehet fújni. Üdv, Attila
Trexpert túrabolt 12:26: Szia! A Therm-A-Rest csomagmérete mekkora (vagy melyik modell az)?
Túrabolt ElejéreTúrabolt VisszaTúrabolt KövetkezőTúrabolt Végére


Hírlevél


Hírek, akciók, újdonságok
Aktuális ajánlatok, tippek, tanácsok.

... extra akciók hírlevélolvasóinknak ...

Mindez és sok más téma is olvasható a hírlevelekben...


Hozzászólások


08:42: Jó napot! Érdekel a Black Diamond Posiwire Quickpack 12 cm (6 db) expressz. Meg tudná mondani az ...
Black Diamond Posiwire Quickpack 12 cm (6 db) expressz
16:25: T. Trexpert! Érdeklődni szeretnék, hogy mikor lesz újra kapható? A kétszemélyes változat ...
Jack Wolfskin Gossamer I egyszemélyes sátor
20:02: Szeretnk 1 100dbos Katadyn Micropur Classic 1T víztisztító tabletta csomagot ...
Katadyn Micropur Classic 1T 100 víztisztító
11:24: Érdeklődni szeretnék, hogy a Zajo sphere w jkt női softshell kabát fekete színben milyen méretben ...
Zajo Sphere Neo W black női softshell dzseki
10:27: Szia! A másik színe barna volt, de már csak feketében van a leírásban jelzett két méretben. Üdv, ...
Alpine Pro Therese 3 női télikabát
21:49: Szia ! Szeretném kérdezni a középső kabát színe barna vagy bordó ? 38 - as méret van ...
Alpine Pro Therese 3 női télikabát

 

Á.sz.f.
Adatkezelési tájékoztató

Bakancs, hálózsák, sátor, hátizsák és a túrázás egyéb kellékei egy helyen...

TÚRABOLT és WEBSHOP

Trexpert Túrabolt Budapesten:
1134 Budapest, Rózsafa u. 9. (A Dózsa György úti metróállomás mögött)

 

Trexpert Túrabolt

Webáruház készítés

Webáruház készítés:

 Webáruház készítés

  |  Marketing

  |  Téma: Trexpert Túrabolt - Túrabakancs - hátizsák - sátor