Túrabolt - Sátor - túrabakancs - hátizsák

A Csorba-tó - Túrabolt

Webshopunk jelenleg is működik és üzletünk is nyitva tart 11:00 - 18:00-ig az új címen: 1134 Budapest, Rózsafa u. 9.

TÚRAFELSZERELÉS TÚRARUHÁZAT TÚRABAKANCS / TÚRACIPŐ EGYÉB TÚRAFELSZERELÉS TÉLI VÁSÁR TÚRABOLT OUTLET MÁSZÓCIPŐ KEMPING

TúraboltKeresés


Keress a túrabolt termékei között.

Túrabolt Keresés
Részletes keresés a túraboltban

A 10 utolsó túrabolt keresés:

hanwag atlas gtx tes, cipofűzo budapest x, trezeta túracipő, holmenkol natural le, nkd vízszűro kulac, higear, pineaccle, via-ferrata, hibrid jacket, essensole cipo newfe

További túrabolt kereső szavak:

túrabakancs, bakancs, face, sátor, női, akció, the, túrabolt, lafuma, hanwag

Túrabolt címkékÚj túrabolt cikkek


A Csorba-tó

Hidegben, melegben vár a Grossglockner!

Mont Blanc: Az Alpok királynője

Túraútvonalak a Pilisben

Mitől lesz nagy élmény a Kéktúra?

A legszebb 5 hazai tanösvény

7 tipp a Rám-szakadék túrához


Márkák


Túrabolt márkák

Túrabolt linkek


 
 
 
 
 
 
 

 

 

 

Túrabolt - A Csorba-tóA Csorba-tó

Kellemes családi séták vagy esti túra utáni levezető séták ideális helyszíne. 

A Csorba-tó a Magas-Tátra egyik legfelkapottabb turisztikai helyszíne és központja. Maga a tó a közeli Csorba településről kapta a nevét. Viszont nem mindegy, hogyan írjuk le. A Csorba-tó alak magát a tavat jelenti, ha pedig Csorbatóként írjuk, akkor magát a tó körül felépült települést értjük, amely önálló településként működött 1947-től 1999-ig. Lakott területről 1644-ben tesznek említést, de csak az 1800-as évek elejétől lendült fel a turisztikai jelentősége. Jelenleg ismét Csorba területéhez tartozik, de Magastátra (ez is egy önálló város) a Tátra egységét féltve vissza szeretné szerezni.

Turisztikai központ lévén számos szálloda működik itt, és ennek megfelelően zsúfolt is a környéke. Ugyan sok száz férőhelyes parkolókat alakítottak ki a környéken, ennek ellenére javasolt inkább a híres Elektricskával azaz a kisvonattal ideutazni, amely Poprád felől szállítja ide a turistákat. A tó Csorba településről is megközelíthető a siklóval, amely egy fogaskerekű vasút és össze van kapcsolva a vonat vonalával.

A tó környéke akár egy rövid sétára, vagy babakocsi tologatásra is tökéletesen alkalmas. Parkosított sétányon lehet körbe kerülni a tavat, kellemes családi séták vagy esti túra utáni levezető séták ideális helyszíne. 

Ha rövidebb túrát keresünk, akkor a Magas-Tátra híres Magistrale útján jó darabon szintben el lehet sétálni akár a Jamszkó-tóig, vagy felkereshetjük a zöld jelzésen a közeli forrásokat is. Ha nem riadunk vissza a gazosabb nehezebben járható tereptől sem, akkor érdemes egy körtúrát tenni a piros és zöld jelzések között bezárt területen a Furkotai-patak menti tanösvényen, amely a 2004-ben, az egész Magas-Tátrára kiterjedő szélvihar pusztítását mutatja be, illetve annak lehetőségeit, hogy miként lehet az erdő és az élőhelyek helyreállítását elősegíteni. Közben felkereshető két nagyon eldugott, de csodálatosan szép tavacska az Alsó- és Felső-Rekettyés-tó is. Az ösvény ugyan jelzett, de a magas fűben alaposan figyelni kell, merre halad.

Számos hegycsúcs és látványos hágók is elérhetők a Csorba-tótól, köztük az alakja miatt jelképpé vált Kriván is. Jellegzetes görbe csúcsáról kapta a nevét, és ugyan a hivatalos első meghódítása 1840-ben történt, jóval korábbi múltra tekint vissza, mert Mátyás király idejében már aranyat bányásztak itt. A legkönnyebben a Csorba-tótól lehet megközelíteni úgy, hogy a már említett Jamszkó-tótól a kék jelzésen felmászunk a 2300 méter tengerszint feletti magasságban lévő Kriván alatti nyeregig, innen pedig a déli sziklás gerincen juthatunk fel a csúcsra 2494 méter magasságba. A Krivánról teljes körpanoráma nyílik úgy a Magas-Tátrára, mint a Liptói-Tátrára és az Alacsony-Tátra vonulatára.

Ha a Csorba-tó partjáról a síugró sánc felé nézünk, rögtön észrevesszük a hegy oldalába épített felvonót. Ez a lift az elülső Szoliszkó-csúcs oldalába visz fel, innen érhető el a Szoliszkó vagy Furkota-csúcs tömbje, így ide könnyebb módon lifttel is, vagy egy kiadós mászás után a lift alatt haladó jelzésen is felmászhatunk. Azért annak is van sport értéke, ha a lift felső állomásától indítjuk a csúcstámadást, mert 1840 méterről még fel kell kapaszkodni 2117 méter magasra és ez a mutatvány mindösszesen egy 900 méteres útvonalon történik, tehát nagyon komoly meredekségű ösvényt kell megmászni.

Lehetőség van arra is, hogy csak körbejárjuk ezt a hegytömböt egy nem kevésbé szép útvonalon, ha a Mlinica-völgyön indulunk felfele. Első látványosság a Fátyol-vízesés, majd felette a Szkok-tó, és már majdnem a hágó alatt a Szentiványi-tó. Innen meredek emelkedővel a hegytömb északi oldalán lévő a Lorenz-hágóba érkezünk, ahol izgalmas láncos mászás után jutunk át a szűk sziklakapun. A túloldal látványa lélegzetelállító: alattunk a Felső Wahlenberg-tó és az Alsó Wahlenberg-tó, előttünk a Kriván csúcsa. Innen a tavak mellett leereszkedve a Furkota-völgyön érkezzünk vissza a Csorba-tóhoz.

A tótól egy könnyed sétával (4km) a Poprádi-tó is elérhető, ide 2 jelzett úton is eljuthatunk. Innen pedig újabb csúcsok felé is törhetünk. Észak felé indulva két lehetőségünk is kínálkozik, az egyik a 2367 méter magas Kapor-csúcs, aminek a mászása közben egyre csodálatosabb panoráma tárul elénk a Nagy-Hincói tóra, igaz ezért rendesen meg is kell dolgozni. A másik variáns pedig a Szlovák-Lengyel határon magasodó Tengerszem-csúcs, amely 2499 m-es magasságával ugyan a Tátrának nem a legmagasabb csúcsa, de Lengyelországnak igen. Emiatt igen népszerű, egy-egy hétvégi szép nyári napon fürtökben lógnak itt a turisták. Ennek a csúcsnak a megmászása nem igényel hegymászó tapasztalatot, de a szint és a meredekség alapos felkészülést igényel. A Tengerszem-csúcs a lengyel oldalon található Tengerszem-tóról kapta a nevét, ahonnan a lengyel turistaút kapaszkodik fel.

A Poprádi-tótól délkeletre pedig a már emlegetett Magistrale túraösvényen mászhatjuk meg az Osztreva-nyerget, amely nagyon kis szintkülönbséggel majdnem egy magas az Osztreva-csúccsal. Ez az ösvény az egész Magas-Tátra déli oldalán végigvezet, így akármerre megyünk valahol biztos keresztezni fogjuk.

A Csorba-tó nem csak nyáron jó turisztikai célpont, hiszen télen síparadicsommá változik, és bár itt viszonylag kevés sípálya található, de tökéletes szálláshely és innen a Magas-Tátra más síterepei is könnyen elérhetők.
Kép: Nagy Árpád(0 szavazat)Adok a véleményedre, Te is sokat segíthetsz nekem, ha értékeled a fenti információkat. Innen látom milyen témákról érdemes továbbiakban írnom az oldalon.


Címkék: túrabolt, túraboltok, túrabolt Budapest, trexpert túraboltok, cikkek

A Csorba-tó
A Csorba-tó, cikkek, trexpert túraboltok, túrabolt Budapest, túraboltok, túrabolt

 

 

Túrabolt eladó
Túrabolt logo
Figyelünk
Rád

Hívj és segítek!

Ádám vagyok és minden kérdésedre válaszolok. Hívj és tedd fel nekem a kérdéseidet a

+3630-929-0596

telefonszámon, hétköznap 12.00 - 18.00-ig.

English speaking operator call: +36 30 929 0596


Házhoz visszük!

Gyorsan és alacsony áron, vagy akár ingyen is kiszállítjuk a nálunk vásárolt túrafelszereléseket az ország bármelyik pontjára...

Házhozszállítás


 

Válassz kedvezményt!

5-10%-os kupont adunk 50.000 és 100.000 Ft feletti rendelésnél, amelyet a következő vásárlásod alkalmával használhatsz fel...

Túrabolt kedvezmény kupon

-50% alatt is találsz nálunk túrafelszereléseket és túraruhákat, érdemes megnézned mi az, amit most nem szabad nálunk hagynod...

Akciós termékek

Viszonteladói kedvezmények várnak Rád, ha Five Ten,  Kohla, vagy Zamberlan termékeket szeretnél árusítani...

Viszonteladói kedvezmények


Kiváló Garancia!

Amellett, hogy Ádám segítségét minden esetben kikérheted a megfelelő túrafelszerelés, vagy túraruha kiválasztásához, ha mégsem lenne megfelelő az általad választott termék, akkor webáruházas vásárlás esetén azt 14-napig visszaküldheted és mi becseréljük, vagy visszafizetjük annak árát.

Garancia


Lájk ajándék...

Csapj le minden héten a facebook-on közzétett, fillérekért elvesztegetett túrafelszereléseinkre és túra kiegészítőinkre.
Lájkolj most!

 

Üzenőfal


Túrabolt ElejéreTúrabolt VisszaTúrabolt KövetkezőTúrabolt Végére

Trexpert túrabolt 16:38: Kedves Gabi! Szép Kártyát nem fogadunk el, készpénzzel és bankkártyával tud az üzletben fizetni. Üdvözlettel, Baráth Attila
Üdv!
Kérdésem, hogy SZÉP kártyát elfogadtok-e a termékvásárláshoz?
Gabi
A vásárláshoz nincs szükség regisztrációra, de hírlevélre az oldalpanelben fel lehet iratkozni. Üdv, Attila
Üdv, Regisztráció nem működik?
Kedves Feri! A jövő héten érkezik megint medvespray. A bolt címe: Bp. 1134, Rózsafa u. 9. Üdv, Attila
Kedves Csaba !
Medve spray-t vennék. Láttam, hogy kapható. Elmennék érte személyesen, ha megkaphatnám a bolt címét.
Köszönettel:
bihariferi@hotmail.com
Kedves Csaba! Jelenleg ez a hálózsák nincs a boltban, de be tudjuk rendelni. Üdv, Attila
Kedves Ádám!

Szeretnék érdeklődni, hogy a Highlander Serenity (-2 °C) hálózsák megtekinthető-e az üzletben?
Válaszát előre is köszönöm!

Üdv.:
Csaba
Kedves Tamás! A softweres vizsgálatot itt végezzük a boltban és a talpbetét próbához kifejezetten kérjük a saját túracipő behozatalát. A teljesen lábra készült változatot mi már nem csináljuk, de meg tudjuk adni a forgalmazó elérhetőségét hozzá- Üdv, Attila
Tisztelt, Trexpert
A Rózsafa utcai üzletben készül a szoftveres vizsgálat és a talpbetét készítés is?Bármikor elkészítítek vagy időpontra kell menni?Lehet vinni cípőt vagy csak a Nálatok vásárolt cípőhöz készítítek el?
Tisztelettel
Tamás
Túrabolt ElejéreTúrabolt VisszaTúrabolt KövetkezőTúrabolt Végére


Hírlevél


Hírek, akciók, újdonságok
Aktuális ajánlatok, tippek, tanácsok.

... extra akciók hírlevélolvasóinknak ...

Mindez és sok más téma is olvasható a hírlevelekben...


Hozzászólások


13:30: Kedves Munkatársak! Érdeklődnék, hogy karácsonyra megérkezne-e biztosan a fenti Pinguin Expert ...
Pinguin Expert 175 Lady (-9 °C) női hálózsák
10:54: Szia Zsolt! Bár szerintük a hálózsák nem változott, a Husky bevezetett egy új jelölést, mely ...
Husky Anapurna (-4 °C) hálózsák
08:31: Sziasztok! Most akkor "-12 C-os komfortértékkel" vagy "Komfort: -4 ...
Husky Anapurna (-4 °C) hálózsák
11:28: Köszönöm, A spamben ...
SIDAS 3Feet Outdoor Mid túra talpbetét
11:26: Tisztelt, Trexpert Kedves, Attila Megkaphatom a forgalmazó elérhetőségét? Ennek ellenére ...
SIDAS 3Feet Outdoor Mid túra talpbetét
10:11: Kedves Tamás! A softweres vizsgálatot itt végezzük a boltban és a talpbetét próbához kifejezetten ...
SIDAS 3Feet Outdoor Mid túra talpbetét

 

Á.sz.f.
Adatkezelési tájékoztató

Bakancs, hálózsák, sátor, hátizsák és a túrázás egyéb kellékei egy helyen...

TÚRABOLT és WEBSHOP

Trexpert Túrabolt Budapesten:
1134 Budapest, Rózsafa u. 9. (A Dózsa György úti metróállomás mögött)

 

Trexpert Túrabolt

Webáruház készítés

Webáruház készítés:

 Webáruház készítés

  |  Marketing

  |  Téma: A Csorba-tó - Túrabolt