Túrabolt - Sátor - túrabakancs - hátizsák

Túraútvonalak a Pilisben - Túrabolt

Webshopunk jelenleg is működik és üzletünk is nyitva tart 11:00 - 18:00-ig az új címen: 1134 Budapest, Rózsafa u. 9.

TÚRAFELSZERELÉS TÚRARUHÁZAT TÚRABAKANCS / TÚRACIPŐ EGYÉB TÚRAFELSZERELÉS TÉLI VÁSÁR TÚRABOLT OUTLET MÁSZÓCIPŐ KEMPING

TúraboltKeresés


Keress a túrabolt termékei között.

Túrabolt Keresés
Részletes keresés a túraboltban

A 10 utolsó túrabolt keresés:

402016, használt the north, lafuma tikal mix tú, ingyenes észak bako, helly hansen wyller, női cipő, storrd vegszlas, zajo hike 38, szolnok, turista balta

További túrabolt kereső szavak:

túrabakancs, bakancs, face, sátor, női, akció, the, túrabolt, lafuma, hanwag

Túrabolt címkékÚj túrabolt cikkek


Szlovák-paradicsom

A Csorba-tó

Hidegben, melegben vár a Grossglockner!

Mont Blanc: Az Alpok királynője

Túraútvonalak a Pilisben

Mitől lesz nagy élmény a Kéktúra?

A legszebb 5 hazai tanösvény


Márkák


Túrabolt márkák

Túrabolt linkek


 
 
 
 
 
 
 
 

 

 

 

Túrabolt - Túraútvonalak a PilisbenTúraútvonalak a Pilisben

A Mozgásvilág ajánlásával

A Pilis-hegység a Budapesten és környékén élők legkedveltebb kirándulós célpontja, hiszen bármely része jól megközelíthető akár személygépkocsival, akár tömegközlekedéssel, területén pedig az összes kültéri – trendi nevén „outdoor” – sportág művelhető. Ennek a tájegységnek a legszebb helyeit bejáró túrákat szeretném bemutatni, hisz a népszerűsége ellenére bizonyára sokan vannak akik még nem jártak a Pilisben. Illetve saját tapasztalatból tudom, hogy sok-sok év Pilis járás után is akadnak olyan helyek, amiket még csak most fedezek fel vagy már annyira rég jártam arra, hogy a feledés homálya fedi őket. 

Mindenekelőtt szeretnék eloszlatni egy széles körben elterjedt tévhitet! A Pilis hegység nem ér el a Duna-kanyarig! A Két-bükkfa-nyereg és a Szentléleki-patak vonalától északra már a Visegrádi-hegység van, amely geológiailag az Északi-Középhegységhez tartozik kialakulását tekintve, még akkor is, ha a Duna elválasztja tőle. Ugyanis a Pilis hegység mészkő, a Visegrádi-hegység pedig vulkáni kőzet. Azért most legyünk megengedőek, és nézzük ezt a területet átfogóan.

A hegység egy nem túl magas röghegység, legmagasabb pontja a Pilis-tető, amely 756 méter. Ennek ellenére sok helyen előfordulnak meredekebb hegyoldalak, és egészen szűk szurdok szerű völgyek. Ilyen – az egész országban egyedülálló – létrás-korlátos Rám-szakadék, amely a 11 millió évvel ezelőtti vulkáni tevékenység hatására – andezit sziklák között – jött létre az eróziós folyamatok által. 2006-ban az erdészet felújította az áthaladást segítő eszközöket, kapaszkodó korlátok és létrák váltották fel a régi láncokat. Így egy kicsit veszített a kaland jellegéből az útvonal, viszont így biztonságosabbá vált és sokkal szélesebb körben látogatható. A szakadék népszerű kirándulóhely, ezért hétvégén csak lentről felfelé szabad benne haladni a torlódást és sorban állást elkerülendő. Dömösről érdemes felfelé haladni és a felső végéről a Lukács-árkon vissza lehet térni, vagy számtalan más környékbeli helyet is fel lehet keresni. 

Nem érdemes azonban leragadni ennél az egyetlen szakadéknál, hiszen van még néhány hasonló kaliberű, ilyenek például a Dobogókőtől délre található Dera-szurdok, valamint a Holdvilág-árok. Ezt a két csodás völgyet akár egyszerre is be lehet járni, még akár egy körtúrára is felfűzhetőek, vagy külön is bejárhatóak. A Holdvilág-árok a Nagy-Csikóvár oldalában kapaszkodik fel, és hasonlóan a Rám-szakadékhoz, óriási sziklák kísérik utunkat, igaz itt csak egy helyen van egy nagy létra, amit meg lehet mászni, de ez a szakasz akár ki is kerülhető. A szurdok közepe táján található a Weislich-barlang, amely el van kerítve. Korábbi kutatások során azt feltételezték, hogy az Árpád-vezér sírhelye, de semmilyen erre utaló bizonyítékot nem találtak, annak ellenére, hogy az üreg nem természetes, az egész emberi eredetű, kézzel kivésett barlang. A Dera-szurdok Pilisszentkereszttől keletre a Dera-patak völgyében található. Ez a legkönnyebben járható szurdokvölgy, a patakon több helyen fahidak vezetnek át, és kényelmes turistaút vezet rajta végig a kis csobogó vízesések között. Neve szerb eredetű, jelentése repedés, hasadék. Maga a patak a Pilis leghosszabb patakja, Szentendrénél torkollik a Dunába. A szurdokvölgyet a patak vize vájta ki, geológiailag rengeteg értéket képvisel.

Ha feljebb emelkedünk a völgyekből és a szurdokokból, akkor szép kilátópontok is vannak a hegységben. A már korábban említett legmagasabb csúcson, a Pilis-tetőn a Boldog Özséb kilátó várja pazar panorámával a túrázókat. Maga a hegy elnyújtott alakú vonulat, így több irányból is megközelíthető. Pilisszántó, vagy Pilisszentkereszt felől a zöld jelzésen meredek, szerpentines úton juthatunk fel, ez a legrövidebb. Északról és nyugatról pedig akár aszfaltozott is úton feljuthatunk (persze nem autóval), amely az egykoron a csúcs mellett működött légvédelmi támaszponthoz vezetett.

Egy kicsit arrébb a Pilis, akarom mondani a Visegrádi-hegység szívében található a Dobogókő, amelyről bátran kijelenthetjük, hogy a magyarországi gyalogos bakancsos turizmus bölcsője. Az 1891-ben megalakult Magyar Turista Egyesület itt avatta fel az ország első turista házát 1898-ban. A rövidesen mellé épülő kőépület ma is üzemel, az alapítójáról elnevezett báró Eötvös Lóránd turistaházként. A ház közelében lévő kilátópontról káprázatos kilátás nyílik a Duna felé.

Következzen egy napjainkban igen népszerű kilátópont, és ez a Prédikálószék. Legendásan látványos kilátópont, innen egészben belátható a teljes Dunakanyar patkója. Ez a hely már nagyon régóta sok ember kedvenc helye, de a 2016-ban ide épített kilátó még tovább növelte vonzerejét. Ugye neked is van már innen Dunakanyar fotód? Ha nem, akkor biztosan láttál már innen készített képeket, például ahogyan a felhők ráfekszenek a Duna kanyarulatára.

A Prédikálószékhez kapcsolódva pedig nézzünk meg még két kalandos túraösvényt. Ha Dömösről akarsz felmászni, akkor kipróbálhatod magad egy meredek sziklatarajon, ez a Vadálló-kövek vonala. A Rám-szakadékhoz hasonlóan vulkáni eredetű, andezit kőzetből álló sziklacsoport egészen magashegyi hangulatot kölcsönöz a tájnak. Korábban sziklamászó iskola is működött itt.

A másik közelben lévő ösvény pedig a Spartacus ösvény, amely a Csúcs-hegy oldalában a Lepence-patak völgye fölött halad a meredek hegyoldalon. Vízszintesen követi a hegyoldalt, de az egy embernyi szélességű ösvény a meredek lejtőn akár a tériszonyt is előcsalhatja az arra érzékenyekből. Ez az ösvény egy vadászati útvonal volt, és csak nem rég festettek rá turista jelzést és adták át a nyilvánosságnak. Ezzel az ösvénnyel pedig már egészen közel kerültünk Visegrádhoz, ahol a Fellegvár mellett még egy szép kilátópontot találunk, a Nagy-Villámot. Ennek a hegynek a környéke alaposan ráépült a külföldi turizmusra és idegenforgalomra, bármerről mászunk fel rá, mindenfelé parkerdők és sétányokat találunk, így ez akár egy délutáni kikapcsolódás is lehet egy laza sétával, de becsatolhatjuk egy nagyobb túrába is.

Minden helyet ismersz már a fentiek közül? Ha nem, keresd a túraleírások között a hiányzót, garantáltan tetszeni fog. Ha pedig ismered már mindegyiket, akkor járd végig őket különböző évszakokban, hiszen mindig más és más arcát láthatod a Pilisnek.
 

Fotók:Nagy "Kimura" Zsolt(0 szavazat)Adok a véleményedre, Te is sokat segíthetsz nekem, ha értékeled a fenti információkat. Innen látom milyen témákról érdemes továbbiakban írnom az oldalon.


Címkék: túrabolt, túraboltok, túrabolt Budapest, trexpert túraboltok, cikkek

Túraútvonalak a Pilisben
Túraútvonalak a Pilisben, cikkek, trexpert túraboltok, túrabolt Budapest, túraboltok, túrabolt

 

 

Túrabolt eladó
Túrabolt logo
Figyelünk
Rád

Hívj és segítek!

Ádám vagyok és minden kérdésedre válaszolok. Hívj és tedd fel nekem a kérdéseidet a

+3630-929-0596

telefonszámon, hétköznap 11.00 - 18.00-ig.

English speaking operator call: +36 30 929 0596


Házhoz visszük!

Gyorsan és alacsony áron, vagy akár ingyen is kiszállítjuk a nálunk vásárolt túrafelszereléseket az ország bármelyik pontjára...

Házhozszállítás


 

Válassz kedvezményt!

5-10%-os kupont adunk 50.000 és 100.000 Ft feletti rendelésnél, amelyet a következő vásárlásod alkalmával használhatsz fel...

Túrabolt kedvezmény kupon

-50% alatt is találsz nálunk túrafelszereléseket és túraruhákat, érdemes megnézned mi az, amit most nem szabad nálunk hagynod...

Akciós termékek

Viszonteladói kedvezmények várnak Rád, ha Five Ten,  Kohla, vagy Zamberlan termékeket szeretnél árusítani...

Viszonteladói kedvezmények


Kiváló Garancia!

Amellett, hogy Ádám segítségét minden esetben kikérheted a megfelelő túrafelszerelés, vagy túraruha kiválasztásához, ha mégsem lenne megfelelő az általad választott termék, akkor webáruházas vásárlás esetén azt 14-napig visszaküldheted és mi becseréljük, vagy visszafizetjük annak árát.

Garancia


Lájk ajándék...

Csapj le minden héten a facebook-on közzétett, fillérekért elvesztegetett túrafelszereléseinkre és túra kiegészítőinkre.
Lájkolj most!

 

Üzenőfal


Túrabolt ElejéreTúrabolt VisszaTúrabolt KövetkezőTúrabolt Végére

Kedves Jocó! Nálam működik. Kérem, nyomjon Ctrl F5-t és utána próbálja újra. Ha nem sikerül, holnap beszéljünk telefonon. Üdv, Attila
Kedves Trexpert!

Szeretnék néhány dolgot vásárolni, de nem rakja a kiválasztott terméket a kosárba hanem csak valami kommunikációs ablak jön fel.
Hogyan tudok vásárolni?
Üdv.

Jocó
Szia Juli! Sajnos most nincsenek Zajo termékeink. Üdv, Attila
Sziasztok! Női Zajo kabátokat keresnék, itt a honlapon a keresőbe beírva ki is ad termékkategóriát sok képpel, de bármelyik termékre kattintok, már nem jön elő semmi.
Juli
Trexpert túrabolt 16:38: Kedves Gabi! Szép Kártyát nem fogadunk el, készpénzzel és bankkártyával tud az üzletben fizetni. Üdvözlettel, Baráth Attila
Üdv!
Kérdésem, hogy SZÉP kártyát elfogadtok-e a termékvásárláshoz?
Gabi
A vásárláshoz nincs szükség regisztrációra, de hírlevélre az oldalpanelben fel lehet iratkozni. Üdv, Attila
Üdv, Regisztráció nem működik?
Kedves Feri! A jövő héten érkezik megint medvespray. A bolt címe: Bp. 1134, Rózsafa u. 9. Üdv, Attila
Kedves Csaba !
Medve spray-t vennék. Láttam, hogy kapható. Elmennék érte személyesen, ha megkaphatnám a bolt címét.
Köszönettel:
bihariferi@hotmail.com
Túrabolt ElejéreTúrabolt VisszaTúrabolt KövetkezőTúrabolt Végére


Hírlevél


Hírek, akciók, újdonságok
Aktuális ajánlatok, tippek, tanácsok.

... extra akciók hírlevélolvasóinknak ...

Mindez és sok más téma is olvasható a hírlevelekben...


Hozzászólások


13:04: Szia GYörgyi! Sajnos elfogyott, az alap Rolle-ból van 41-es. Tervezzük, hogy megint hozunk belőle, ...
Zamberlan Rolle EVO GTX burgundy női túrabakancs
21:03: Sziasztok! Nincs ez a bakancs a boltban sem 39-es vagy 40.es méretben, hogy fel lehetne ...
Zamberlan Rolle EVO GTX burgundy női túrabakancs
17:10: Kedves Katalin! Sajnos Szép Kártyával nem tud nálunk fizetni. Üdvözlettel, Baráth ...
Salomon X Ultra LTR W pewter női túracipő
16:15: Kedves Trexpert! Érdeklődöm, hogy van-e leehtőség MKB szép kártyával fizetni. Előre is ...
Salomon X Ultra LTR W pewter női túracipő
16:23: Szia István! Egyelőre úgy néz ki, hogy sajnos nem. Üdv, Baráth ...
Alpine Pro Fran black bélelt dzseki
14:04: Sziasztok Ebből dzsekiből lesz még L-es? Köszönöm Tál István
Alpine Pro Fran black bélelt dzseki

 

Á.sz.f.
Adatkezelési tájékoztató

Bakancs, hálózsák, sátor, hátizsák és a túrázás egyéb kellékei egy helyen...

TÚRABOLT és WEBSHOP

Trexpert Túrabolt Budapesten:
1134 Budapest, Rózsafa u. 9. (A Dózsa György úti metróállomás mögött)

 

Trexpert Túrabolt

Webáruház készítés

Webáruház készítés:

 Webáruház készítés

  |  Marketing

  |  Téma: Túraútvonalak a Pilisben - Túrabolt